Τρόμος σε πτήση της British από Αθήνα για Λονδίνο: Αδιαθεσία του συγκυβερνήτη ενώ κρατούσε το πηδάλιο

Ώρες αγωνίας έζησαν οι πιλότοι του αεροσκάφους της British Airways σε πτήση από την Αθήνα στο Λονδίνο όταν πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Χίθροου, ο συγκυβερνήτης που κρατούσε το πηδάλιο ένιωσε έντονη αδιαθεσία.

Το άγνωστο περιστατικό, που συνέβη στις 2 Ιανουαρίου, αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τέσσερα μίλια πριν το αεροδρόμιο του Λονδίνου, ο κυβερνήτης έστειλε σήμα «Mayday» στον πύργο ελέγχου ενημερώνοντάς τους ότι έχουν πέσει οι μάσκες οξυγόνου στο πιλοτήριο καθώς ο συγκυβερνήτης του ένιωσε δυσφορία ενώ κρατούσε στα χέρια του το πηδάλιο του αεροπλάνου.

Αμέσως μετά ο κυβερνήτης πήρε το πηδάλιο και δύο λεπτά μετά τον συναγερμό το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια, με τους επιβάτες να μην έχουν αντιληφθεί το παραμικρό. Το αεροσκάφος έμεινε στο έδαφος επί 48 ώρες προκειμένου να ελεγχθεί.

Πηγές μέσα από την βρετανική αεροπορική εταιρεία υποστήριξαν ότι συγκυβερνήτης λιποθύμησε, κάτι, όμως, που διέψευσε κατηγορηματικά εκπρόσωπος της British Airways.

Τι προκάλεσε την αδιαθεσία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αδιαθεσία του συγκυβερνήτη οφειλόταν στα λεγόμενα «fume events», όταν δηλαδή το πιλοτήριο γεμίζει με οσμές που προκαλούν αδιαθεσία στους πιλότους, ενώ είναι σε εξέλιξη σχετική έρευνα της βρετανικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (ΑΙΙΒ).

Τα «fume events» μπορεί να προκληθούν από σειρά αιτιών όπως κάποιο καμένο φαγητό ή από κάποιο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η συχνότερη αιτία είναι η διαρροή λαδιού.

Πηγή: Τρόμος σε πτήση της British από Αθήνα για Λονδίνο: Αδιαθεσία του συγκυβερνήτη ενώ κρατούσε το πηδάλιο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα