«Τραβάει το σκοινί» ο Τραμπ για τη Γροιλανδία – «Ανάρμοστη η απάντηση της δανής πρωθυπουργού»

Η δανή πρωθυπουργός αποκάλεσε «παράλογη» την ιδέα του Τραμπ να αγοράσει τη ΓροιλανδίαΣτη συνέχεια, ο Τραμπ ακύρωσε χθες (20/8) την επίσκεψή του στη Δανία«Δεν ήταν κομψός ο τρόπος» της, έκρινε ο αμερικανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως «θα μπορούσε απλά να πει “όχι”»«Οι σχέσεις Δανίας – ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε κρίση», είπε νωρίτερα η Φρεντέρικσεν, θέλοντας να ρίξει τους τόνους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, «τραβάει το σκοινί»

σχετικά με το θέμα της Γροιλανδίας, τονίζοντας σήμερα (21/8) πως η απάντηση της πρωθυπουργού της Δανίας ότι είναι παράλογο να πουληθεί το νησί είναι ανάρμοστη κι όχι ευγενική, προσθέτοντας ότι το να αγοράσουν οι ΗΠΑ την αυτόνομη περιοχή ήταν απλά μια ιδέα.

Να σημειωθεί ότι ο Τραμπ ακύρωσε χθες (20/8) την επίσκεψή του στη Δανία, αφού η Μέτε Φρεντέρικσεν αποκάλεσε την ιδέα του οι ΗΠΑ να αγοράσουν τη Γροιλανδία, που είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, «παράλογη».

«Θεωρώ ότι η ανακοίνωση της πρωθυπουργού ήταν κακή», υπογράμμισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. «Δεν μπορούν να λένε “τόσο παράλογη”», συνέχισε.

«Δεν ήταν κομψός ο τρόπος» της, έκρινε ο αμερικανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως «θα μπορούσε απλά να πει “όχι”, δεν θέλουμε να πουλήσουμε τη Γροιλανδία».

«Δεν απευθυνόταν σε εμένα, απευθυνόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Φρεντέρικσεν: Δεν υπάρχει κρίση μεταξύ Δανίας – ΗΠΑ

Νωρίτερα, η δανή πρωθυπουργός, Μέτε Φρεντέρικσεν, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, διαβεβαιώνοντας ότι δεν «υπάρχει κρίση» μεταξύ των δύο χωρών.

«Είμαι προφανώς ενοχλημένη και έχω εκπλαγεί από την ακύρωση της επίσημης επίσκεψης του αμερικανού προέδρου», δήλωσε αρχικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Όμως «οι σχέσεις Δανίας – ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε κρίση», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως η πρόσκληση της χώρας της «ισχύει».

«Η ακύρωση της επίσκεψης δεν αλλάζει την καλή σχέση μεταξύ της Δανίας και των ΗΠΑ», τόνισε.

Η πρωθυπουργός της Δανίας επανέλαβε ότι η Γροιλανδία δεν διατίθεται προς πώληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα