Τραγωδία στον Πόρο: Δεν έχει άδεια το ελικοδρόμιο στον Γαλατά – Ξέφραγο αμπέλι, χωρίς σημάνσεις (video)

Δεν έχει άδεια το ελικοδρόμιο απ’ όπου απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτεροΤι αναφέρουν τα στοιχεία«Είναι παράνομο», λέει ο αντιδήμαρχος Πόρου

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο, που είχε ως τραγική συνέπεια τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Armyvoice.gr, το ελικοδρόμιο δεν έχει άδεια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων πιλότων

ελικοπτέρων, τα πρώτα στοιχεία από το video δείχνουν πως το μοιραίο ελικόπτερο βρισκόταν στην πλευρά του Γαλατά προσγειωμένο σε κατασκευασμένο από τσιμέντο δαπέδου προσγειώσεως ελικοπτέρων λίγα μέτρα από τη θάλασσα. 

Στην ευρεία περιοχή έπνεαν ισχυροί ριπαίοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, καθώς το συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν στην υπήνεμη πλευρά με ασφάλεια μπορεί να θεωρηθεί πως οι ριπές του ανέμου θα μπορούσαν να ξεπερνούν και τους 25 κόμβους.

Τα καλώδια δεν είχαν σήμανση και θεωρούνται από τους υψηλότερους κινδύνους για πρόκληση ατυχημάτων, καθώς είναι πολύ δύσκολο οι χειριστές ελικοπτέρων να τα διακρίνουν, ενώ η ΕΔΑΑΠ (Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων) με σύσταση ασφαλείας από ετών έχει εισηγηθεί τη σήμανση καλωδίων ιδιαίτερα κοντά σε περιοχές που υπάρχουν πτήσεις ελικοπτέρων.

Αντιδήμαρχος Πόρου: Το ελικοδρόμιο στον Γαλατά είναι παράνομο

Στην αποκάλυψη πως το ελικοδρόμιο στην περιοχή Γαλατά είναι παράνομο προχώρησε ο αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτουζής, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «υπάρχει ένας χώρος στην περιοχή Γαλατά, ο οποίος χωρίς να έχει άδεια απογειώνονται και προσγειώνονται ελικόπτερα, δεν υπάρχει όμως εγκεκριμένο ελικοδρόμιο».

Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Πόρου, «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτούμενο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα. Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές, από τις δημοτικές Αρχές του νησιού, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι».

Keywords
Τυχαία Θέματα