Τραγωδία στην Ηλεία: Πνίγηκε αγοράκι 2,5 ετών από τη Συρία

Τη ζωή του από πνιγμό έχασε ένα αγόρι 2,5 ετών, συριακής καταγωγής, στη Μυρσίνη Ηλείας σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Προανάκριση γι’ αυτή την τραγική υπόθεση διενεργούν οι λιμενικές αρχές της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το άτυχο αγοράκι διέφυγε της προσοχής των γονιών του το μεσημέρι της Κυριακής (06/10) στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, βγήκε από την περίφραξη της δομής και κατευθύνθηκε σε γειτονική παραλία, όπου βρέθηκε πνιγμένο.

Το παιδί διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε

ο θάνατός του. Στο Κέντρο Φιλοξενίας λίγο νωρίτερα είχε παρουσιαστεί περιστατικό αναφυλαξίας σε άλλο παιδάκι και είχε κληθεί από τον υπεύθυνο Γιώργο Αγγελόπουλο ασθενοφόρο για αυτό.

Ο χρόνος άφιξης του ασθενοφόρου, συνέπεσε με τον εντοπισμό του νεκρού τρίχρονου αγοριού και έτσι μεταφέρθηκε χωρίς να χαθεί χρόνος στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του μικρού Σάμα, οι γονείς και το αδελφάκι του τις επόμενες ημέρες θα έφευγαν από τη χώρα μας καθώς είχαν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τη μεταφορά και εγκατάστασή τους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπ. Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

Ανακοινώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, αγοράκι συριακής καταγωγής 2,5 ετών, διέλαθε της προσοχής των γονιών του, εξήλθε της περίφραξης της Δομής και μετέβη σε παρακείμενη παραλία, όπου βρέθηκε πνιγμένο.

Διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, προανάκριση διενεργεί η οικεία λιμενική Αρχή.

(πληροφορίες από Ilialive.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα