Τραγωδία στη Βενετία: Τρεις νεκροί σε δυστύχημα με ταχύπλοο (video)

Γνωστός «ραλίστας» με ταχύπλοα σκάφη θέλησε να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας στη Βενετία, αλλά η προσπάθειά του μετατράπηκε σε τραγωδία με τρεις νεκρούς. Το σκάφος που οδηγούσε προσέκρουσε σε τεχνητό ύφαλο στη λιμνοθάλασσα της ιταλικής πόλης.

Ο τέταρτος συνεπιβάτης σώθηκε από θαύμα. Από την πρόσκρουση εκσφενδονίστηκε πολλά μέτρα μακριά, χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά. Τα ιταλικά Μέσα αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του. Νεκροί είναι ο Φάμπιο Μπούτσι και οι άλλοι δύο χειριστές του σκάφους, ένας εκ των οποίων ήταν Βρετανός.

Σύμφωνα με

τον ιταλικό Τύπο, ο Φάμπιο Μπούτζι (όπως είναι το όνομα του 76χρονου «ραλίστα» και ιταλού επιχειρηματία) ήθελε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στη διαδρομή Μονακό – Βενετία. Αυτός ήταν ο επικεφαλής του πληρώματος. Η εφημερίδα «Corriere della Sera» έγραψε ότι το σκάφος έτρεχε επί 18 ώρες και 32 λεπτά όταν συνέβη το δυστύχημα και η μέση ταχύτητά του ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Μπούτζι ήταν ο ίδιος σχεδιαστής και κατασκευαστής ταχυπλόων και ήταν ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας FB Design. Έτρεχε σε αγώνες και σε διαδρομές από το 1960, και ήταν κάτοχος πολλών ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ ταχύτητας για τη διαδρομή Νέα Υόρκη – Βερμούδες Νήσοι που πέτυχε το 2012.

The high-performance boating world lost one of its most legendary innovators and colorful personalities while attempting to establish a new Montecarlo to Venezia record. God speed Fabio Buzzi
Photo courtesy/copyright FB Design Group. pic.twitter.com/UGcmHZK2O4

— GetShoxs (@GetShoxs) September 18, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα