Τραγικό, πατέρας γιόρτασε στο Κεντάκι το Halloween με… χρώμα ναζί, έντυσε τον γιο του Χίτλερ (εικόνες – video)

Με… χρώμα από ναζί αποφάσισε να γιορτάσει ένας αμερικανός πολίτης στο Κεντάκι (ΗΠΑ) το «Halloween» και το χειρότερο είναι πως σ’ αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι επέλεξε να βάλει και τον 5χρονο γιό του. Όπως ήταν λογικό οι αντιδράσεις ήταν-και είναι-πολλές, με τον ίδιο να καταλαβαίνει, εν τέλει, το λάθος του και να μιλάει για μια «κακή» απόφαση από πλευράς του.

Το ανησυχητικό είναι πως όλοι και πιο πολλοί άνθρωποι σε κάθε άκρη του πλανήτη μας εκφράζουν τάσεις προς το ναζισμό, και εάν αναλογιστεί κάποιος ότι υπήρξε πατέρας που έντυσε τον γιό του… Χίτλερ, τότε

θα πρέπει όλοι να διερωτόμαστε: «Πού… πάει ο πλανήτης μας;». Με δεδομένο ότι και ηγέτες, που κρατούν τα ηνία κρατών, έχουν για «οδηγό» στις πράξεις τους τη βία, το ρατσισμό, την αυταρχική και βίαιη συμπεριφορά, την μη αποδοχή της διαφορετικότητας.

Στην πόλη Όνσμπορο ένας πατέρας ξέφυγε με την επιλογή του να γιορτάσει το «Halloween», φορώντας ο ίδιος στολή στρατιωτικού από την εποχή των γερμανών ναζί και τον γιό του… Χίτλερ. Όπως ήταν λογικό υπήρξε λαϊκή κατακραυγή. Βρήκε το… κουράγιο να πάει με τα παιδιά του και σε εκδήλωση που είχε πάνω από 5000 άτομα. Ο ίδιος έβαλε σχετική φωτογραφία και στο προφίλ του στα social media. Μια γυναίκα δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο Facebook και καλούσε τον κόσμο να παραπονεθεί σε συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή.

Όπως αναμενόταν το θέμα πήρε διαστάσεις. Απασχόλησε και τα τοπικά ΜΜΕ. Ο συγκεκριμένος αμερικανός πολίτης αρχικά πήρε θέση… άμυνας και τόνισε ότι έκανε αυτή την πράξη απλά για… «ιστορικούς λόγους», υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί ένα παιδί πέντε ετών να τρέφει μίσος. «Όλοι μας στο παρελθόν έχουμε… ντυθεί με ρούχα που παραπέμπουν σε προσωπικότητες του παρελθόντος», είπε στο «Eyewitness News».

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, θέση πήρε και ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στην συγκεκριμένη περιοχή. «Υπάρχει ήδη αρκετό μίσος στον κόσμο, δεν χρειάζεται να το επαναφέρουμε από το παρελθόν. Είναι προσβλητικό να ντύνεται κάποιος μ’ αυτές τις στολές. Το χειρότερο είναι πως αυτός ο πατέρας έντυσε και τον γιό του. Νομίζω ότι ήταν μια κακή απόφαση», υπογράμμισε.


Μετά από τις αντιδράσεις, αυτός ο πατέρας φαίνεται να κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε συγνώμη. Μίλησε στην εφημερίδα «The Owensboro Times» και τόνισε: «Νομίζω ότι ήταν πολύ άσχημο, κυρίως το να αφήσω το παιδί μου να φορέσει αυτή τη στολή. Λάθος ήταν που ντύθηκα και εγώ έτσι. Ήταν μια κακή απόφαση από την πλευρά μου».

Taken at the downtown Halloween celebration in Owensboro, Kentucky on October 25th, 2018. Social services should be involved.
Read: https://t.co/Cn0QI6NpaQ pic.twitter.com/JxiVeINyBW

— Shirley Cottle (@ShirleyCottle) 30 Οκτωβρίου 2018

Να αναφέρουμε, ακόμα, ότι πριν από μερικές ημέρες στο Κίεβο χιλιάδες άνθρωποι, νοσταλγοί του ναζισμού, βγήκαν στους δρόμους και έκαναν παρέλαση. Τα λόγια είναι… περιττά:

Φωτογραφίες: metro.co.uk/n-tv.de

Λευτέρης Δαγρές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγικό, Κεντάκι, Halloween …, Χίτλερ,tragiko, kentaki, Halloween …, chitler