Ερωτηματικά για το ταξίδι «εξπρές» Κυριάκου στο Παρίσι

Ένα ταξίδι «εξπρές» στο Παρίσι έκανε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το οποίο, ωστόσο, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με τη «διακριτικότητά» του.

Συγκεκριμένα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το ταξίδι του προέδρου της ΝΔ δεν είχε προαναγγελθεί από τη ΝΔ, όπως είθισται όταν ο σκοπός ενός ταξιδιού δεν έχει χαρακτήρα προσωπικής φύσεως.

Αντιθέτως, τη Δευτέρα οι πολιτικοί συντάκτες ενημερώθηκαν από τη ΝΔ πως μια ημέρα πριν, την Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ στο Παρίσι,

όπου μετέβη το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με την… αργοπορημένη ενημέρωση της ΝΔ, οι Μητσοτάκης και Λεμέρ «συζήτησαν διεξοδικά για το τελευταίο δεκάμηνο του προγράμματος μέχρι το καλοκαίρι».

Υπάρχει άραγε κάποιος λόγος που η ΝΔ ανακοίνωσε τη σχετική συνάντηση μια ημέρα μετά αφότου πραγματοποιήθηκε; Αυτό είναι ένα από τα εύλογα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν. Ωστόσο, ο χρόνος της σχετικής ανακοίνωσης δεν είναι το μόνο «περίεργο» σχετικά με το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να ενημερώνει τους λογαριασμούς του στα social media με φωτογραφίες από συναντήσεις. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για συναντήσεις με υψηλόβαθμους ευρωπαίους αξιωματούχους. Κάτι τέτοιο όμως «περιέργως» δεν συνέβη με τον κ. Λεμέρ.

Δείτε επίσης: Paradise Papers: Αποκαλύψεις για φορολογικούς παραδείσους και offshore επενδύσεις (video)

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν όμως πληθαίνουν αν συνυπολογιστεί πως κατά τη διάρκεια που ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο Παρίσι, «έσκασε» η υπόθεση των «Paradise Papers», η οποία μάλιστα έχει «παραφυάδες» και στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Αποκαλύψεις για τα Paradise Papers: 130 Έλληνες στις λίστες

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου προέβη σήμερα, Τρίτη σε σοβαρές καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες τα Paradise Papers «αγγίζουν το περιβάλλον Μητσοτάκη».

Δείτε επίσης: «Βόμβες» Κούλογλου: Στο περιβάλλον Μητσοτάκη ονόματα από τα Paradise Papers

Στα παραπάνω προστίθεται και μια εξίσου «περίεργη» ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τα Paradise Papers, στην οποία η Πειραιώς επέλεξε να κάνει διαχωρισμό εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, σε νόμιμους και μη.

Δείτε επίσης: Ερωτηματικά από την ανακοίνωση της ΝΔ για τα Paradise Papers

Την «περίεργη» ανακοίνωση της ΝΔ δεν άφησε να «πέσει κάτω» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες, τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή».

Δείτε επίσης: «Τι θα έλεγε ένας κακόπιστος για την ανακοίνωση ΝΔ για Paradise Papers

Keywords
Τυχαία Θέματα