Το σήμα του Πανιωνίου διεκδικεί δικαστικά κατασκευαστική εταιρεία

ρεπορτάζ: Αντώνης Ρηγόπουλος

Στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του Πανιώνιου ΓΣΣ (Ερασιτέχνη Πανιωνίου) για να αντιμετωπίσουν το αίτημα της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΡΙΚΑΤ Α.Ε.Κ.Τ.Ε να κατάσχει το σήμα του ιστορικού συλλόγου, σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr.

Ο σύλλογος φέρεται να οφείλει 700.000 ευρώ στην κατασκευαστική εταιρεία για έργο το οποίο η τελευταία είχε αναλάβει στο παρελθόν.

Από

την πλευρά της η ΤΡΙΚΑΤ, είναι ήδη εξοπλισμένη με δικαστική απόφαση που της δίνει τη δυνατότητα αναγκαστικής εκτέλεσης για την οφειλή. Με βάση αυτό, η εταιρεία διεκδικεί να επιτραπεί η κατάσχεση του σήματος της ομάδας της Νέας Σμύρνης ή, αν αυτό δεν γίνει δεκτό από το δικαστήριο, τη συνδιαχείριση του σήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η ΠΑΕ, όσο και η ΚΑΕ Πανιώνιος χρησιμοποιούν το σήμα του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, η χρήση του οποίου τους έχει παραχωρηθεί, όπως προβλέπεται από τον αθλητικό νόμο. Συγκεκριμένα, από το 2006, η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει αποσύρει το ποδοσφαιρικό της σήμα.

Στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε και η δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης, παρεμβαίνοντας υπερ της ομαδας, η οποία τόνισε τη συναισθηματική σχέση των κατοίκων της πόλης με τον αθλητικό σύλλογο, που είναι ταυτισμένοι με το σήμα του.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, που κράτησε περίπου δύο ώρες και χαρακτηρίστηκε από αρκετές εντάσεις, τονίστηκε ότι μια ενδεχόμενη κατάσχεση του σήματος από την εταιρεία θα οδηγούσε στον «εξευτελισμό» της ίδιας της ομάδας, για εμπορικούς σκοπούς.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για το σήμα του συλλόγου αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Το altsantiri.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει τόσο με τον Πανιώνιο ΓΣΣ, όσο και με την εταιρεία ΤΡΙΚΑΤ Α.Ε.Κ.Τ.Ε, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα