Το σεξ «αντίδοτο» στην αϋπνία

Οι ειδικοί μίλησαν! Σεξ μόνο το βράδυ!

Πολλά ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν σεξ τις βραδινές ώρες που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και είναι πιο χαλαροί και όπως φαίνεται πολύ καλά κάνουν καθώς οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το σεξ το βράδυ έχει έναν επιπλέον όφελος στην υγεία.

Όπως αναφέρει έρευνα που έγινε στην Αυστραλία στην οποία συμμετείχαν περίπου 460 άτομα ηλικίας 18 ως 70 ετών το σεξ το βράδυ βελτιώνει τον ύπνο και λειτουργεί σαν «υπνωτικό χάπι» για όσους παλεύουν με την αϋπνία. Από τους συμμετέχοντας τα 2/3 ανέφεραν ότι κοιμούνται καλύτερα όταν έχουν κάνει σεξ το βράδυ και ο ύπνος ήταν καλύτερος αν είχε καταφέρει να φτάσουν σε οργασμό.

«Μετά τη σεξουαλική επαφή και τον οργασμό απελευθερώνεται μαζικά μια ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη. Η ορμόνη αυτή, όπως και άλλες, λειτουργεί σαν ηρεμιστικό κι έτσι μας βοηθά να αποκοιμηθούμε πιο γρήγορα», δήλωσε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Δρ Μισέλ Λαστέλλα από το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Κουίνσλαντ, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν τον ύπνο. Μάλιστα ο ίδιος συμβουλεύει τα ζευγάρια πριν κοιμηθούν να κάνουν σεξ παρά να ασχολούνται με το κινητό τους τηλέφωνο καθώς η οθόνη του κινητού εκπέμπει ραδιενέργεια κάτι που δυσκολεύει τον ύπνο ενώ το σεξ απελευθερώνει την ωκυτοκίνη και εξασφαλίζει έναν ύπνο που θα σας προσφέρει χαλάρωση και ξεκούραση.

Σεξ το βράδυ λοιπόν!

Keywords
Τυχαία Θέματα