Το Σάββατο απολογούνται οι απαγωγείς Λεμπιδάκη – Ελεύθερη η 16χρονη (εικόνες – video)

Ελεύθερη αφέθηκε η ανήλικη που εμπλέκεται στην απαγωγήΗ αστυνομία ψάχνει συνεργούς των απαγωγέων και σε άλλες περιοχές της ΕλλάδαςΗ συγκλονιστική κατάθεση ΛεμπιδάκηΟ Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε στην εργασία του

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν το Σάββατο ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή Ηρακλείου οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για αρπαγή σε διακεκριμένη μορφή, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική

οργάνωση, απόπειρα εκβιασμού και εμπρησμού.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου υπό τις αποδοκιμασίες πολιτών που βρισκόταν στο σημείο ενώ αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την αποχώρησή τους.

Στους γύρω χώρους είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ ενώ η είσοδος στο εσωτερικό του μεγάρου επιτρεπόταν μόνο στους συνηγόρους τους. Πρόκειται για άνδρες που έχουν συλληφθεί για την πολύκροτη υπόθεση ενώ από την πίσω πόρτα του μεγάρου οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και το ανήλικο κορίτσι που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Τον απαχθέντα επιχειρηματία εξέτασε ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης ο οποίος διαπίστωσε ότι ο 53χρονος φέρει αποτύπωμα από αλυσίδα στα κάτω άκρα, ενώ δεν βρέθηκαν στοιχεία αφυδάτωσης. Όπως είπε ο κ Μπελιβάνης κατά δήλωσή του ο απαχθείς λάμβανε φαγητό και νερό, ωστόσο είχε μια απώλεια βάρους περί τα 16 κιλά.

Ελεύθερη η 16χρονη

Ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η 16χρονη που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η 16χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

Αμέσως μετά απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή που την άφησε ελεύθερη, επιβάλλοντάς της τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Εντωμεταξύ, παρά τις επτά συλλήψεις οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό, που όλο αυτό το διάστημα διεξάγονταν, προκειμένου να εντοπιστεί και ο τελευταίος εμπλεκόμενος, που κρύβεται πίσω από τη απαγωγή του επιχειρηματία.

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έρευνες και σε περιοχές εκτός και εντός της Κρήτης

Οι αστυνομικοί ψάχνουν, ερευνούν και εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή κάθε καινούργιο στοιχείο, που έρχεται στα χέρια τους, προκειμένου να φτάσουν και στους υπόλοιπους «πρωταγωνιστές» της ιστορίας αυτής.

Σύμφωνα με το cretapost.gr έρευνες διεξάγονται σε αρκετές περιοχές εκτός και εντός της Κρήτης, σε μέρη όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν μεταφέρει οι απαγωγείς το Μιχάλη Λεμπιδάκη, αποθήκες, ποιμνιοστάσια, συλλέγοντας κάθε στοιχείο, που θα τους φανεί χρήσιμο για να φτάσουν στην ταυτότητα και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν εμπλεκόμενους στην απαγωγή ακόμη και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.

Η συγκλονιστική κατάθεση του 53χρονου επιχειρηματία

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη στους αστυνομικούς, στην οποία ο επιχειρηματίας περιγράφει με λεπτομέρειες τις συνθήκες της απαγωγής του και τι επακολούθησε.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε στη δουλειά του

Μετά από 186 ημέρες ομηρίας και την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης ομηρίας του ο 53χρονος επιχειρηματίας επέστρεψε ξανά στην εργασία του.

Ο γνωστός επιχειρηματίας εμφανίστηκε χαμογελαστός και ευδιάθετος παρά την πολύμηνη ταλαιπωρία του στα χέρια των απαγωγέων του.

Φθάνοντας στην οικογενειακή του επιχείρηση, στη Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι σε αυτή και όσοι βρισκόταν στο σημείο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον αγκάλιασαν. Λίγο πριν περάσει την είσοδο του εργοστασίου μίλησε για λίγο στους δημοσιογράφους ευχαριστώντας δημόσια την Ελληνική Αστυνομία για την απελευθέρωσή του.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, όμορφα, ευτυχισμένος. Είναι σαν να γεννήθηκα ξανά», ήταν τα πρώτα του λόγια που συνέχισε λέγοντας «είμαι ανυπόμονος να αρχίσω ξανά την δημιουργική μου εργασία. Η αστυνομία έκανε ένα πραγματικό άθλο. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούσε να γίνει, τους ευχαριστώ».

Μιλώντας λίγο μετά με τους συνεργάτες του αναφέρθηκε στην περιπέτεια που έζησε και την ομηρία του. «Έζησα έξι εφιαλτικούς μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

Τον Μιχάλη Λεμπιδάκη επισκέφθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο σπίτι του στα Καλέσα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, Κώστας Λαγουδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα