Το «Ροζ Κουτί» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συνεχίζει τις δράσεις του υπέρ των προσφύγων

Το «Ροζ Κουτί (της Αλληλεγγύης)», ο ανοικτός κουμπαράς (που δημιούργησε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) από κοινού με το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory, επισφραγίζοντας μία συνεργασία με στόχο την προσφορά κάποιας, έστω και μικρής βοήθειας στους πρόσφυγες) ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες τις δράσεις του με το «Immigrant Project» και τώρα προχωρά στο επόμενο βήμα του.

Αξιοποιώντας τα πρώτα έσοδα που μαζεύτηκαν στο «Ροζ Κουτί», μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα επισκεφτούν σχολεία της Αττικής που φιλοξενούν προσφυγόπουλα, για να κάνουν μικρές συναυλίες και μουσικά εργαστήρια. Στόχος της δράσης σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι να «προσφέρουν μία γέφυρα επικοινωνίας και χαράς και να προσθέσουν ένα μικρό κρίκο στην μεγάλη αλυσίδα της Αλληλεγγύης και της Ελπίδας».

Σημειώνεται, ότι τα πρώτα χρήματα για το «Ροζ Κουτί», προέρχονται από τα έσοδα της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε η ΚΟΑ με το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory στις 27 Νοεμβρίου του 2016 στο Μέγαρο Μουσικής.

Τότε προβλήθηκε η ταινία «Ο Μετανάστης» του Τσάρλι Τσάπλιν, συνοδεία της πρωτότυπης μουσικής του Ελληνογάλλου συνθέτη Στέφανου Τσαπή, ερμηνευμένης από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με τη συμμετοχή των πρώτων σπουδαστών της νεοσύστατης Ακαδημίας Νέων Μουσικών της ΚΟΑ και με τη σύμπραξη τζαζ κουαρτέτου (Δημήτρης Τσάκας-σαξόφωνο, Δημήτρης Κοροντζής-ηλεκτρική κιθάρα, Marc Buronfosse-ηλεκτρικό μπάσο και Arnaud Biscay-τύμπανα).

Είχε προηγηθεί επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο ενός μουσικού συνόλου της ΚΟΑ που έπαιξε μουσική για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε προβληθεί «Ο Μετανάστης» του Τσάπλιν με τις ίδιες μουσικές «συνθήκες», στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου, με καλεσμένες τις οικογένειες των προσφύγων.

Εκτός από τις επισκέψεις στα σχολεία, η υπέρ των προσφύγων, πολιτιστική σύμπραξη της ΚΟΑ με το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory θα συνεχίσει τις δράσεις και με άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα