Το μήνυμα Μπακογιάννη για τον πατέρα του είχε κι άλλους αποδέκτες

Την απόστασή του από την ακροδεξιά ολίσθηση της ΝΔ των Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, έδειξε εμμέσως πλην σαφώς ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης με δύο αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Facebook, για τον Παύλο Φύσσα και τον πατέρα του Παύλο Μπακογιάννη.

«Ξεχάστε τις ιδεολογίες και την πολιτική. Ο Παύλος

Φύσσας θα μπορούσε να είναι γιος, αδερφός, σύντροφος, φίλος του καθενός και της καθεμιάς μας. Ο φασισμός δεν πεθαίνει με ευχές, αλλά με δικαιοσύνη και δημοκρατία. Και όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, η δημοκρατία μας αποδυναμώνεται. Όχι μόνο για τη μνήμη του, αλλά για το μέλλον όλων μας», έγραψε ο κ. Μπακογιάννης χθες, Δευτέρα στο Facebook με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο περιφερειάρχης σήμερα, Τρίτημ με νέα ανάρτησή του, επανήλθε στέλνοντας παράλληλα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, με αφορμή τη συμπλήρωση 28 ετών από την δολοφονία του πατέρα του, Παύλου Μπακογιάννη.

«Αφορμή για αυτό το σημείωμα, είναι μια άλλη επέτειος. Η χθεσινή. Τα τέσσερα χρόνια από την δολοφονία ενός άλλου Παύλου. Του Παύλου Φύσσα. Σχεδόν με αυτοματισμό, αλλά όχι από συνήθεια, έκανα μια ανάρτηση. Το προφανές. Το αυτονόητο», έγραψε ο κ. Μπακογιάννης, στηλιτεύοντας παράλληλα τις αντιδράσεις ορισμένων:

«Η αντίδραση κάποιων, ευτυχώς των ολίγων; Με τα λόγια τους τον δολοφόνησαν ξανά. Με λέξεις – κραυγές που σκίζουν το κεφάλι. Το έχω ξαναζήσει. Δεν είναι η πρώτη φορά. «Σ…. στον τάφο του Μπακογιάννη» ούρλιαζαν κάποιοι. Και εμείς σπαράζαμε σιωπηρά. Δημόσια πρόσωπα γαρ. Θα περάσει, λέγαμε ψιθυριστά. Κι όμως. Το τέρας έχει φωλιάσει μέσα μας. Χθες μια ομιλία ή ένα άρθρο του πατέρα μας, σήμερα οι στίχοι του Φύσσα, αύριο ποιος ή ποια έχει σειρά;», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Την Τρίτη κλείνουν 28 χρόνια από τη δολοφονία του πατέρα μου. Έχω ζήσει πάνω από τα διπλάσια χρόνια μακριά του από ότι κοντά του. Ξέρω πλέον ότι ο θυμός, η οργή και το μίσος δεν οδηγούνε πουθενά. Δεν μπορώ να παραιτηθώ από τα συναισθήματα μου, θα ήταν υπεράνθρωπο. Μπορώ όμως να αναγνωρίσω την ευθύνη όλων μας, όσων μετέχουμε, από οποιαδήποτε θέση στον πολιτικό διάλογο, να υπερασπιστούμε έναν άλλον πολιτικό πολιτισμό. Χώρος για αντιπαράθεση άλλωστε πάντοτε θα υπάρχει. Και πρέπει να είναι σκληρή. Αρκεί να θυμόμαστε όμως πως υπάρχει πάντοτε ο επόμενος γύρος. Και πως αν δεν συγχωρήσουμε ο ένας τον άλλον, θα συνεχίσουμε να τρώμε τα σωθικά μας», κατέληξε στο κείμενό του ο Κώστας Μπακογιάννης.

Οι δύο αναρτήσεις του Κ. Μπακογιάννη:

Για τον Παύλο Φύσσα:

Για τον Παύλο Μπακογιάννη:

Keywords
Τυχαία Θέματα