Το αντίπαλο δέος του Netflix θα έχει την υπογραφή της Disney

Στα τέλη του 2019, θα κυκλοφορήσει στην Αμερική μια νέα πλατφόρμα για streaming, αντίστοιχη με αυτή του Netflix, του Hulu και του Amazon Prime. Όλοι πλέον γνωρίζουν αυτή τη νέου τύπου τηλεόραση που μάλλον στο μέλλον θα είναι η βασική οικιακή ψυχαγωγία μας.

Έχοντας κάνει χρήση του πρωταγωνιστή των παραπάνω Netflix,

έχουμε μια καλή εικόνα αυτών των online υπηρεσιών: Σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, παιδικά, εκπομπές που μπορείς να επιλέξεις, να φτιάξεις το δικό σου πρόγραμμα, να προσθέτεις και να αφαιρείς, να τα βλέπεις όποτε εσύ κάνεις κέφι και η πλατφόρμα να κρατάει στη μνήμη πάντα αυτό που έχεις δει και στο δευτερόλεπτο που το έχεις κόψει. Από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό σου.

Επιπλέον, το Netflix σου προτείνει βάσει των προηγούμενων επιλογών άλλα σχετικού περιεχομένου αντίστοιχα προγράμματα, ενώ κάθε εβδομάδα σε ενημερώνει για όλα αυτά τα καινούργια που προστέθηκαν στις λίστες του. Και οι υπηρεσίες δεν σταματάνε εδώ. Για αυτό άλλωστε είναι ένα σύγχρονο success story από τα λίγα.

Για αυτό επίσης δημιουργούνται συνεχώς και ισχυροί αντίπαλοι στην αγορά. Ένας τέτοιος έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του και προετοιμάζει τον κόσμο για όλα αυτά τα νέα που θα φέρει στα τέλη του επόμενου χρόνου.

Ο λόγος για το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Walt Disney Company, ένα brand που έχει μεγαλώσει γενιές τα τελευταία σχεδόν 100 χρόνια. Ειδικότερα και με τα νέα δεδομένα της εξαγοράς της Fox, η πλατφόρμα θα μπορεί να εμπλουτιστεί με περιεχόμενο που εκτιμάται ότι μπορεί να χτυπήσει το βασιλιά του online streaming Netflix. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε που απέσυρε τις ταινίες της από το τελευταίο, προκειμένου να ξεκινήσει τη δική της πλατφόρμα.

Ήδη έχουν διαρρεύσει στον τύπο διάφορα νέα αναφορικά με το περιεχόμενό του όπως remakes γνωστών και αγαπημένων ταινιών αλλά και κινουμένων σχεδίων. Dumbo, Captain Marvel, Avengers αλλά και κλασικά έργα όπως Η Λαίδη και ο Αλήτης, Monsters Inc και άλλα πολλά. Μάλιστα πέρα από τα πολυβραβευμένα brands της εταιρείας Pixar, Marvel, Lucasfilm, μετά και την είσοδο της Fox στο πλάνο θα υπάρχει πέραν των παραγωγών της και περιεχόμενο από το NatGeo.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney Bob Iger, η πρώτη προτεραιότητα σε αυτό το νέο μεγάλο project είναι να κερδίσουν το ήδη υπάρχον κοινό τους. Επιπροσθέτως, πιστεύει ότι πρέπει πρώτα «να περπατήσουν πριν αρχίσουν το τρέξιμο», εξετάζοντας πολύ προσεχτικά πέρα από το περιεχόμενο και τις τιμολογιακές πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουν για να είναι ανταγωνιστικοί.

Όσο για τις ταινίες που θα υπάρχουν, κάποιες όπως τα Star Wars που είχαν βγει στις αίθουσες πριν το 2019 δεν θα μπορούν να είναι μέσα στις λίστες καθότι είναι χρεωμένες σε άλλους διανομείς. Από το 2019 όμως και μετά, οτιδήποτε παράγεται εντός των στούντιο θα βρίσκεται και στην υπηρεσία.

Σημαντικό στοιχείο για τη νέα πλατφόρμα είναι ότι με τη συμφωνία της Fox, η Disney θα κατέχει και το 60% της online streaming πλατφόρμας Hulu (που έχει για παράδειγμα μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων ετών το The Handmaid’s Tale). Βέβαια, το σημαντικότερο είναι οι δικές της παραγωγές, το κόστος των οποίων δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Σκεφτείτε ότι μόνο για έναν κύκλο 10 επεισοδίων Star Wars, το κόστος θα ανέρθει περίπου στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Περισσότερα νέα για τη νέα online streaming mega-πλατφόρμα τους μήνες που ακολουθούν, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί θα βρείτε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για το τηλεθεάμον κοινό της Αμερικής που δείχνει και τις τάσεις που θα έρθουν εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα