Το Twitter «έκλεισε» πάνω από 636.000 λογαριασμούς για την αντιμετώπιση του «βίαιου εξτρεμισμού»

Συνολικά 376.890 λογαριασμοί καταργήθηκαν κατά τους τελευταίους 6 μήνες Η εταιρεία δέχεται νομικά αιτήματα για αφαίρεση περιεχομένου που αναρτούν δημοσιογράφοι και μέσα μαζικής ενημέρωσης

Το μέσω κοινωνικής δικτύωσης Twitter, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, «έκλεισε» περισσότερους από 636.000 λογαριασμούς στο δίκτυο του από τα μέσα του 2015, καθώς η εταιρεία υποστηρίζει

ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον «βίαιο εξτρεμισμό».

Συνολικά 376.890 λογαριασμοί καταργήθηκαν κατά τους τελευταίους 6 μήνες του 2016, όπως ανέφερε το Twitter στην τελευταία έκθεση διαφάνειας που εξέδωσε.

Παράλληλα η εταιρεία ανέφερε ότι ξεκίνησε να δέχεται νομικά αιτήματα για αφαίρεση περιεχομένου που αναρτούν δημοσιογράφοι και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως επισήμανε η εταιρεία έχει λάβει 88 τέτοια αιτήματα, αλλά δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια στην πλειοψηφία αυτών των αιτημάτων.

Τον Ιανουάριο οι οικογένειες δύο θυμάτων του Ισλαμικού Κράτους, που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις των Βρυξελλών και του Παρισιού, μήνυσαν το Twitter κατηγορώντας το πως δεν έκανε αρκετά έτσι ώστε να αποτρέψει τους τζιχαντιστές να μεταδίδουν τα μηνύματά τους μέσω του κοινωνικού δικτύου.

(Πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα