Τις 15 έφτασαν οι ρατσιστικές επιθέσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο στον Ασπρόπυργο

Οι αναφορές για επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου ξεκίνησαν τον περασμένο ΑύγουστοΔεκαπέντε επιθέσεις, συγκεκριμένα εναντίον μεταναστών κατεγράφησαν όλο το ΣαββατοκύριακοΤο Σάββατο, 13 Μαΐου, όταν ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε αντιφασιστική πορεία η αστυνομία όχι μόνο δεν τους σταμάτησε αλλά επιτέθηκε και εκείνη

Συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο έδωσαν η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» και η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση

Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή),

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου και μετανάστες εργάτες, τόνισαν πως «επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργατών στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου σημειώθηκαν μετά τη διαδήλωση του Σαββάτου, ενώ συνεχίστηκαν και την Κυριακή».

Δεκαπέντε επιθέσεις, συγκεκριμένα εναντίον μεταναστών κατεγράφησαν όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ την Κυριακή, διαμαρτυρίες κατοίκων απέτρεψαν «δολοφονική επίθεση και εισβολή σε κατοικία μεταναστών στην οδό Τραπεζούντος 31», σύμφωνα με τους ομιλητές.

Η αστυνομία, υποστήριξαν οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη Τύπου, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα. «Χθες, μετά την επίθεση των φασιστών στο σπίτι στην οδό Τραπεζούντιος 31, θύματα, τα οποία μεταφέρονταν σε αστυνομικό τμήμα για κατάθεση, υπέδειξαν τους δράστες που επιτέθηκαν. Η αστυνομία δεν συνέλαβε ούτε έναν», είπαν.

Επίσης, κατήγγειλαν ότι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης το Σάββατο, 13 Μαϊου, όταν ομάδα φασιστών πετούσε πέτρες, κροτίδες και ξύλα στους συγκεντρωμένους, «η διμοιρία των ΜΑΤ όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά επιτέθηκε στο σώμα της πορείας τρεις φορές με χημικά, χειροβομβίδες κρότου, χτύπησε με γκλομπ, τραυματίζοντας βαριά επτά αντιφασίστες».

«Στην Γκορυτσά δρα ανοιχτά συμμορία φασιστών, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών γης, περιπολίες κουκουλοφόρων στα χωράφια και πογκρόμ τα βράδια», κατέληξαν οι ομιλητές.


Σημειώνεται, πως οι αναφορές για επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, ενώ εργοδότες, που έχουν υποστηρίξει τους μετανάστες, έχουν απειληθεί από την εν λόγω ομάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο διοργανώθηκε η κινητοποίηση του Σαββάτου, όπου πραγματοποιήθηκε πορεία από την Γκορυτσά μέχρι το κέντρο του Ασπροπύργου.

Επίσης, οι ομιλητές προανήγγειλαν νέα αντιφασιστική διαδήλωση στον Ασπρόπυργο και την Γκορυτσά.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα