Την πρώτη Κάρτα Δωρητή Οργάνων και Ιστών υπέγραψε ο Παυλόπουλος (εικόνες)

Με αφορμή τη σημερινή Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε την πρώτη Κάρτα Δωρητή Οργάνων και Ιστών, σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, καθηγητή Ανδρέα Καραμπίνη, καθώς και μεταμοσχευμένων και συγγενών δωρητών οργάνων και ιστών.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η δωρεά οργάνων και ιστών δεν είναι απλώς ένα δείγμα «περισσεύματος ψυχής», είναι, κυριολεκτικώς, καθήκον του Ανθρώπου

κατά τον προορισμό του. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, ο Χριστός απευθύνεται στους Μαθητές του λέγοντας: «Δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο δωρητής οργάνων και ιστών εκτός από τη δική του αξία, υπερασπίζεται και την αξία του συνανθρώπου του και πρόσθεσε ότι η δωρεά οργάνων κάνει πράξη τη μετάβαση από τη μεγάλη αρχή του «Αγαπάτε Αλλήλους» στην εμβληματική αρχή του «Αγαπήσεις τον Πλησίον σου ως Σεαυτόν».

«Επιπλέον, αυτή η στάση ζωής δεν έχει σχέση με το αν πιστεύει κανείς ή όχι. Είναι κάτι που αφορά τον Ανθρωπισμό και την Αλληλεγγύη για κάθε Άνθρωπο, σε κάθε κοινωνία και σε ολόκληρο τον Κόσμο», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φωτογραφήθηκε με τον μικρό Αλέξανδρο, ο οποίος σε πολύ τρυφερή ηλικία χρειάστηκε μεταμόσχευση, καθώς και η στιγμή που ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο μεγαλείο της ψυχής και το σθένος της οικογένειας 37χρονου Ελληνοαιγύπτιου, ο οποίος προσέφερε ζωή σε πέντε Κινέζους συνανθρώπους μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα