Τιμωρία στην Εθνική για τα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ

Με κλείσιμο δύο θυρών στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου -πιθανότατα- θα δώσει η εθνική ομάδα τους αγώνες της στα προκριματικά του EURO 2020, τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA την ΕΠΟ, λόγω της σημαίας του «Μαύρου Ηλιου» των SS που εμφανίστηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, στο ματς της 18ης Νοεμβρίου για το Nations League.

Η ποινή ισχύει για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ελληνικής ομάδας, που θα είναι στις 8 Ιουνίου με αντίπαλο την Ιταλία.

Παράλληλα, η ΕΠΟ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ και υποχρεώνεται να αναρτήσει στις κλειστές θύρες μπάνερ με το σύνθημα “#EqualGame” και το logo της UEFA.

Να αναφέρουμε ότι είχε προηγηθεί έρευνα της UEFA για τα ναζιστικά σύμβολα στο Ελλάδα – Εσθονία. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία είχε στείλει μήνυμα για μηδενική ανοχή για ρατσισμό – φασισμό. Επίσης, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Να θυμίσουμε ότι ο Άρειος Πάγος και ο αθλητικός εισαγγελέας έχουν στα… χέρια τους τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού από τις ναζιστικές εικόνες ντροπής που έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της Κυριακής (19/11), μετά από ενέργειες του υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος είχε τονίσει ότι οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν είναι ανεκτοί από την κοινωνία.

****Την ίδια ώρα, στην καταβολή αποζημίωσης στην Μπάγερν Μονάχου, ύψους 32.880 ευρώ, εντός των προσεχών 30 ημέρων, υποχρεώνει την ΠΑΕ ΑΕΚ η πειθαρχική επιτροπή της UEFA. Ο λόγος είναι το «καπέλο» στην τιμή των εισιτηρίων που διατέθηκαν στους φίλους της γερμανικής ομάδας, για την αναμέτρηση της 23ης Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του Champions League. Οι οπαδοί των Βαυαρών αγόρασαν τα εισιτήριά τους δέκα ευρώ πιο ακριβά από την τιμή διάθεσής τους στην Ελλάδα και η Ενωση υποχρεώνεται τώρα να καταβάλλει το σύνολο της διαφοράς για τα 3.228 εισιτήρια που πήραν οι Γερμανοί. Παράλληλα η πειθαρχική επιτροπή απευθύνει επίσημη προειδοποίηση στους πρωταθλητές Ελλάδας, που προφανώς θα αντιμετωπίσουν αυστηρότερες κυρώσεις αν επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό στο μέλλον.

Η πειθαρχική επιτροπή επέβαλε επίσης πρόστιμα στην Παρί Σεν Ζερμέν (5.000 ευρώ για το ματς με τη Λίβερπουλ), στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (13.000 ευρώ για τον αγώνα με τη Βικτόρια Πλζεν), στη Ρέιντζερς (16.000 ευρώ για τον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ), στη Σπαρτάκ Μόσχας (28.000 ευρώ για το παιχνίδι με τη Ραπίντ Βιένης και 27.000 ευρώ για τον αγώνα με τη Ρέιντζερς) και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αρμενίας (18.000 ευρώ για το παιχνίδι του Nations League με το Γιβραλτάρ).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα