Τι μάθαμε για το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που ξεκινάει στις 18 Οκτωβρίου

Η λίστα με τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ που μπορεί κάποιος να απολαύσει ταινίες μικρού μήκους, βάσει του filmfestivallife.com, περιλαμβάνει πέραν των μεγάλων φεστιβάλ -όπως τα: Berlin International Film Festival (Γερμανία), Cannes Film Festival

(Γαλλία), Venice International Short Film Festival (Ιταλία), Edinburgh International Film Festival (Μεγάλη Βρετανία) κ.α.- και το δικό μας TISSF Thessaloniki International Short Film Festival!

Σκεφτείτε ότι η λίστα αυτή βγήκε μετά από αξιολόγηση 2.500 φεστιβάλ ανά τον κόσμο, καταλήγοντας στα 44 καλύτερα, μεταξύ των οποίων 27 ευρωπαϊκά, μεταξύ αυτών και το δικό μας!

Ένα τέτοιο φεστιβάλ λοιπόν είναι η χαρά των απανταχού κινηματογραφόφιλων και εραστών της οπτικοακουστικής τέχνης γενικότερα, καθότι οι ταινίες μικρού μήκους έχουν μια δυναμική και μία μαγεία δική τους, μια καλλιτεχνική αρτιότητα και ένα τέτοιο περιεχόμενο που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις μεγάλες «αδελφές» τους (ταινίες μεγάλου μήκους).

Όσοι δεν έχετε εμπειρία από τέτοιες ταινίες είναι μία μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε, καθότι οι ειδικοί του χώρου έχουν φροντίσει να επιλέξουν για εσάς αξιόλογα έργα της εγχώριας αλλά και διεθνούς παραγωγής.

Όπως ενημέρωσε το Altsantiri.gr η ψυχή του φεστιβάλ που ακούει στο όνομα Γιάννης Ζαχόπουλος «Εξαιρετική θα είναι φέτος η παρουσία στο TISSF 33 ελληνικών ταινιών πού θα μείνουν, σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να τα δουν, αξέχαστα. Περιμένουμε τουλάχιστον 6 σκηνοθέτες από Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο που έρχονται με δική τους πρωτοβουλία, γνωρίζοντας καλά το υψηλό επίπεδο τού προγράμματός μας. Τέλος, περιμένουμε για τρίτη φορά τον Γιάννη Οικονομίδη, εραστή των έργων μας, για ένα κουβεντολόι/ masterclass με τους σινεφίλ της πόλης αλλά και για να μας μιλήσει για τη νέα ταινία του, «Η μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς όπως και τον Γιώργο Ζώη, που θα παρουσιάσει το βραβευμένο «Third Kind».

Στο φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ οι ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν είναι οι: MANEKI NEKO, QUIDNUNC, 37 DAYS, HECTOR MALOT-THE LAST DAY OF THE YEAR, MANIERA GRECA, YAWTH, REARRANGEMENT,GO FOR, EXODUS,TEST, SMALL WORLD, RITA, NEKYDALLO, OURANIΑ,.T.C. , ALICE ALWAYS LEAVES, OB.LIV.E.ION., VOURVOUROU, PHALAENOPSIS ALBA, TORPOR, PET, TRANSITION, ΑΥΡΙΟ ΕΝΤΕΚΑ, 37 DAYS, ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΣ, EMBERS, ARIA, THE 4th WALL, GRIEF, GENERATION, LOST?, THE AFGAN GIRL.

Εκτός όμως των ελληνικών συμμετοχών, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει και εξαιρετικά προγράμματα: ένα 2ωρο αφιέρωμα στον ιδιαίτερα αξιόλογο δανέζικο κινηματογράφο και την Opera National de Paris που διάλεξε το TiSFF για να παρουσιάσει στην Ελλάδα 5 δικές παραγωγές μυθοπλασίας και χορού. Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα αφιέρωμα στο Μεσογειακό Σινεμά και άλλο ένα για το Κεμπέκ του Καναδά.

Οπότε, όποιοι (θα) είστε στη Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να το χάσετε, όσο για τους λοιπούς είναι μια καλή ευκαιρία για μια εκδρομή στη συμπρωτεύουσα.

12ο Διεθνές Φεστιβάλ ΜΜ Ταινιών Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 18-21 Οκτωβρίου. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται δύο τρίωρες προβολές σε κάθε αίθουσα: 17:00-20:00 και 20:30-23:30.
Πού; Αίθουσες Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα της αποθήκης Δ’, Θεσσαλονίκη
Τι θα δούμε; 100 ξένες και ελληνικές δημιουργίες, 4 αφιερώματα και τουλάχιστον 2 ομιλητές.
Τιμές Εισιτηρίων: Ανά προβολή: 5€ / φοιτητικό: 4€ / ανέργων: 0€ / ημερήσιο: 7€ / τετραήμερο: 20€

Περισσότερα δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://www.tisff.eu/

Keywords
Τυχαία Θέματα