Τι είπε ο φρουρός της πρεσβείας του Ιράν για την επίθεση του «Ρουβίκωνα» – «Βγες για να μην χτυπήσεις»

«Αιφνιδιάστηκα. Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου με κράνη και βαριοπούλες. Παρέλυσα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα αναλάβει λίγο νωρίτερα, θα άλλαζα», ήταν οι πρώτες φράσεις της κατάθεσης του 45χρονου αρχιφύλακα, μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν.

Τα στελέχη της Αστυνομίας, μετά την «παρέμβαση» του Ρουβίκωνα, διαπίστωσαν από υλικό καμερών ασφαλείας της οδού Στρατηγού Καλλάρη στο Ψυχικό πως τα δέκα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν φθάσει με μοτοσικλέτες στην περιοχή πολύ νωρίτερα από την εκδήλωση της επίθεσης.

Πιθανότατα ήθελαν να επιτεθούν όταν εκεί βρισκόταν

ο νυχτερινός σκοπός, ο οποίος όμως φαίνεται να ήταν σε ετοιμότητα και εγρήγορση, περίμεναν τον επόμενο.

«Βγες για να μην χτυπήσεις»

Η στιχομυθία ανάμεσα στο μέλος του Ρουβίκωνα και τον 45χρονο Ειδικό Φρουρό ήταν χαρακτηριστική της ανεπάρκειας ενεργειών αποτροπής ή ειδοποίησης. «Μην πάρεις τηλέφωνο. Βγες για να μην χτυπήσεις από τα γυαλιά. Φύγε σε παρακαλώ» είπε ο επιτιθέμενος με τον αστυνομικό σκοπό να παραμερίζει υπακούοντας τις εντολές του.

Όταν τα μέλη της συλλογικότητας, έχουν σπάσει τα τζάμια της σκοπιάς και έχουν πετάξει μπουκάλια με μπογιές στην πρόσοψη της πρεσβείας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κούρδους αγωνιστές, φεύγοντας επισημαίνει στον σκοπό: «Μην ακουμπήσεις το όπλο σου».

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι η αντιμετώπιση των ενεργειών του Ρουβίκωνα μπορεί να αντιμετωπιστεί νομοθετικά και σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές.

Στην επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Ιράν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απρόκλητης έμπρακτης φθοράς και παράνομης βίας κατά του αστυνομικού. Με αυτά τα αδικήματα, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, ακόμη και αν δεν υπάρχει ταυτοποίηση των δραστών θα μπορούσαν να ασκηθούν διώξεις σε μέλη της αναρχικής συλλογικότητας που αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτών των δράσεων.

Πληροφορίες: Ελεύθερος Τύπος

Keywords
Τυχαία Θέματα