Θετική εξέλιξη στο Eurogroup της Παρασκευής «βλέπει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Δεν υπάρχει σενάριο για παράταση της αξιολόγησης μέχρι τον Σεπτέμβρη», τονίζει ο Τζανακόπουλος Αισιόδοξος για το Eurogroup της Παρασκευής

«Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν σε μια πολύ θετική εξέλιξη, την Παρασκευή».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον Ant1, το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ακόμα:Νομίζω ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα

έχει πετύχει εντυπωσιακά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Για πρώτη φορά είμαστε σε πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Η συμφωνία έχει να κάνει με 1% αρνητικά και 1% θετικά μέτρα για το 2019 και 1% αρνητικά και 1% θετικά μέτρα για το 2020, διευκρίνισε χαρακτηρίζοντας την πολιτική πλατφόρμα της ΝΔ ως «σοκ και δέος».

«Δεν υπάρχει σενάριο για παράταση της αξιολόγησης μέχρι τον Σεπτέμβρη», γνωστοποίησε ο υπουργός Επικρατείας.

Ενώ ήμασταν πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία την προηγούμενη Πέμπτη τέθηκε ξαφνικά εκ μέρους ενός από τους δανειστές ότι με βάση το περίγραμμα της 20ης Φεβρουαρίου δεν συμπίπτουν οι προβλέψεις για τον δημοσιονομικό στόχο, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, για να σημειώσει ότι αυτό δημιουργεί, από την πλευρά της κυβέρνησης, την εύλογη πεποίθηση ότι πιθανόν κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσουμε με τον τρόπο που είχε συμφωνηθεί.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι την τελευταία εβδομάδα κι ενώ βρισκόμασταν πάρα πολύ κοντά σε συμφωνία, υπήρξαν ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το ότι διαφορετικοί θεσμοί είχαν διαφορετικές προβλέψεις για το δημοσιονομικό του 2019.

«Εμείς είχαμε λόγους να πιστεύουμε ότι η όλη συζήτηση ήταν προσχηματική, αλλά παρόλα αυτά κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές και να βρεθεί μια αποτελεσματική λύση που θα σέβεται το περίγραμμα συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου» υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι είμαστε σε αυτόν τον δρόμο».

Η αξιολόγηση δεν κλείνει επειδή υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις πάνω στο τραπέζι είπε μεταξύ άλλων και άσκησε κριτική σε ευρωβουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ που, όπως είπε, «έφτασαν σε σημείο να κατηγορήσουν την Κομισιόν ότι δεν επιρρίπτει τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην κυβέρνηση και να την κατηγορήσουν ότι παίζει το παιχνίδι του Έλληνα πρωθυπουργού».

Keywords
Τυχαία Θέματα