Θεσσαλονίκη: 10 άτομα στο νοσοκομείο, μία διασωληνωμένη από φωτιά σε διαμέρισμα (video)

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η φωτιά ξέσπασε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε διαμέρισμα του 3ου ορόφου, στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της πόλης και η Πυροσβεστική έστησε μεγάλη επιχείρηση για να απεγκλωβίσει 12 άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην πολυκατοικία.

Οι δέκα από τους ενοίκους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και πληροφορίες αναφέρουν ότι μία γυναίκα χρειάστηκε να

διασωληνωθεί, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε στο grtimes.gr ο υποστράτηγος και Συντονιστής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, Σπύρος Βαρσάμης, προβλήματα αντιμετώπισαν και δύο πυροσβέστες.

Όπως περιέγραψε ο κ. Βαρσάμης σχετικά με την μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης και απεγκλωβισμού που στήθηκε χθες, «περίπου 12.45 ειδοποιηθήκαμε για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Σωκράτους 6 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Φτάνοντας στο σημείο διαπιστώσαμε ότι ένα διαμέρισμα καιγόταν ολοσχερώς, ο καπνός είχε κατακλύσει την οικοδομή και όλα τα διαμερίσματα που βρισκόταν στους πάνω ορόφους της επταώροφης οικοδομής.

Ξεκίνησε προσβολή της πυρκαγιάς τόσο εσωτερικά από το κλιμακοστάσιο όσο και εξωτερικά από το μπαλκόνι και παράλληλα έγινε η προσπάθεια απομάκρυνσης των ενοίκων. Έχουμε καταφέρει να απομακρύνουμε με ασφάλεια δώδεκα άτομα, εξ αυτών δέκα έχουν παραληφθεί από το ΕΚΑΒ με αναπνευστικό πρόβλημα».

Πηγή: grtimes.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα