Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Κατάθεση «κλειδί» στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. – Σήμερα το πόρισμα του ιατροδικαστή

Στις Αρχές έχει καταθέσει άνθρωπος που φέρεται να ήταν μαζί με τον Ζακ Κωστόπουλο το μεσημέρι της ΠαρασκευήςΣήμερα αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσηςΗ ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει και βίντεο από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων

Να ξετυλίξουν το κουβάρι γύρω από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου προσπαθούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζοντας λεπτομερώς τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων που έχουν καταγράψει τις κινήσεις τόσο του νεαρού όσο και του κοσμηματοπώλη της Ομόνοιας, καθώς και τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, περιμένοντας παράλληλα απαντήσεις

από το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα.

Αρχικά οι πληροφορίες από την αστυνομία έκαναν λόγο για απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Πλατεία Κάνιγγος κατά τη διάρκεια της οποίας «ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει από το κατάστημα, χρησιμοποιώντας έναν πυροσβεστήρα, έπεσε πάνω στην τζαμαρία με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς τα θραύσματα έπεσαν σε όλο του το σώμα», ήρθαν τα δύο βίντεο που δείχνουν πως ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπήθηκε από τον κοσμηματοπώλη και έναν ακόμη άνδρα ο οποίος αναζητείται ακόμη από την αστυνομία.

Οι κάμερες ασφαλείας και η κατάθεση μαρτύρων

Παράλληλα, οι αρχές δεν εξετάζουν μόνο τα δύο βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αλλά και άλλα από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Μάλιστα, το υλικό θα ζητήσει και η οικογένεια του θύματος που θα έχει πλέον επίσημη νομική εκπροσώπηση στην υπόθεση.

Ακόμη, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες άνθρωπος που βρισκόταν μαζί με τον Ζακ Κωστόπουλο τη στιγμή της επίθεσης έχει δώσει κατάθεση στην ασφάλεια. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο άνδρας, οι δύο τους ήταν για καφέ και ο 33χρονος δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να το ληστέψει, αλλά να προφυλαχτεί καθώς στην καφετέρια που βρίσκεται στον πεζόδρομο ξέσπασε έντονος καβγάς μεταξύ τρίτων ατόμων χωρίς εκείνος να εμπλακεί. Το σενάριο αυτό που μένει να αποδειχτεί αποκάλυψε πρώτος με ανάρτησή του στο facebook ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος γράφοντας «Όποιος ξαναγράψει ή ξαναπεί «ο επίδοξος ληστής» για τον άγρια δολοφονημένο Ζακ θα διαψευσθεί τόσο οικτρά(sic) που θα ντρέπεται που υπάρχει».

Εξετάζεται μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο

Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι η αστυνομία βρήκε στο κοσμηματοπωλείο ένα μαχαίρι, το οποίο και εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκε στον 33χρονο ή φέρει τα αποτυπώματά του.

Σε εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου, που φαίνεται σε βίντεο να κλωτσάει τον Κωστόπουλο, μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα