«Θα γκρεμίσουμε το σπίτι του αρχισφαγέα Νίκου Μπελογιάννη», λέει ο Ηλιόπουλος

Σε ένα ακόμα παραληρηματικό ρεσιτάλ μίσους κατά της Αριστεράς και των αγωνιστών της, επιδόθηκε ένας ακόμα βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, από το βήμα της Βουλής.

Στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα πεπραγμένα του Γιάννου Παπαντωνίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής

θεώρησε ότι έπρεπε να «κολλήσει» κάπως στην κουβέντα τον οχετό του και έτσι άρχισε να λέει για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια του μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης», αναφέροντας:«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη.

Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Γι’ αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη».

Μετά τις αντιδράσεις από τα έδρανα της αριστεράς, ο βουλευτής επέμεινε: «Τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

«Κανένα σπίτι δεν μπορεί κανείς να γκρεμίσει» απάντησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

«Καλά, θα έρθουμε στα πράγματα και θα δείτε» επέμεινε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή για τη δημοκρατία

«Το φασιστικό παραλήρημα του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκο Μπελογιάννη, αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια υπογραμμίζει πως «οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα.

Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα