Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Σάκη Μπουλά (εικόνες – video)

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον χαμό του Σάκη Μπουλά.

Μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο έφυγε το πρωί της 21ης Φεβρουαρίου το 2014.

«O Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν προκαλώντας θλίψη

στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Μέχρι την τελευταία στιγμή δίπλα του ήταν η σύντροφός του, Αλεξάνδρα Ούστα και αγαπημένοι του φίλοι.

Ο Σάκης Μπουλάς είχε γεννηθεί στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου του 1954. Η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, ωστόσο αυτός επέλεξε το τραγούδι και την ηθοποιία. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος με έπιπλα. Είχε, επίσης, πει πως δεν του άρεσε ο γάμος καθώς έτσι αιχμαλωτίζεται η ανεξαρτησία του.

Είχε συνεργαστεί πάνω από 12 χρόνια με τον Θάνο Μικρούτσικο και κατ’ αυτή την περίοδο ταξίδεψε σε διάφορες χώρες όπως Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Σκωτία, Βέλγιο και Κύπρο.

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου “Μουσικού καφενείου” με το όνομα Σούσουρο μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκς.

Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο Αχ Μαρία, όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη κ.ά.

Είχε τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες συνεργαζόμενος χρόνια με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Τάνια Τσανακλίδου, Βλάση Μπονάτσο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα κ.ά. αλλά και με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Ως στιχουργός είχε κάνει μεγάλη καριέρα καθώς συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Είχε γράψει στίχους για τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κ.α και σε πολλά τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα