Τραγωδία από την κακοκαιρία στη Δ. Αττική: 15 νεκροί – Εικόνες καταστροφής (video)

Πολλοί οι τραυματίεςΕθνικό πένθος κήρυξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης ΤσίπραςΚλειστά τα σχολεία στη Νέα Πέραμο και στη ΜάνδραΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και ΜαγούλαςΕκατοντάδες κλήσεις έχει δεχθεί η ΠυροσβεστικήΠαραπάνω από 500 οχήματα έχουν εξαφανιστείΠροβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς και στο οδικό δίκτυο των περιοχώνΣτο Θριάσιο έχουν μεταφερθεί οι σοροί των θυμάτωνΚατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της καταστροφής
στη Δυτική ΑττικήΟ τραγικός απολογισμός των θυμάτων

Ολοένα και ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία στις περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Δείτε επίσης: Εθνικό πένθος κήρυξε ο Τσίπρας – Τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστροφής (video)

Συγκεκριμένα, πλέον τα επιβεβαιωμένα θύματα είναι 15 (5 γυναίκες και 10 άνδρες) ενώ 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες) έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο.

Δείτε επίσης: Ποιοι δρόμοι στη Δυτική Αττικοί παραμένουν κλειστοί

Από τους τραυματίες, μία γυναίκα οδηγήθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένη, μία ακόμα στην πνευμονολογική κλινική, μία στην ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ παθολογική κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Δείτε επίσης: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια καταστροφή στη ζωή μου»

Από τα δεκαπέντε θύματα έχουν αναγνωριστεί τα έξι.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός, τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών, υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί ανά πάσα στιγμή γιατί σύμφωνα με ενημέρωση, τόσο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι το «Θριάσιο» νοσοκομείο τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας μετά το πέρας της πρωινής λειτουργίας του, προκειμένου να διαχειριστεί αποκλειστικά αυτό τους τραυματίες και τους νεκρούς που διακομίσθηκαν εκεί απ’ τις πληγείσες περιοχές, ανεξαρτήτως του μέσου διακομιδής τους.

Δείτε επίσης: Βοήθεια στις πληγείσες περιοχές στέλνουν ο Δήμος Αθηναίων και η Κεντρική Ένωση Δήμων Αττικής

“Ο αριθμός αυτός (σ.σ. των θυμάτων) να μην μεγαλώσει άλλο. Να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Θα σταθούμε δίπλα τους με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας”, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του για την τραγωδία στη δυτική Αττική.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως: “Η κήρυξη εθνικού πένθους είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε”.

Για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων επιλήφθηκαν οι δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας, ο δεύτερος δε με τρόφιμα και νερά που προμηθεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής .

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση φρόντισε και για την διανυκτέρευση των πληγέντων που αδυνατούσαν να κοιμηθούν στο σπίτι τους.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων

Μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Δείτε επίσης: Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Νέα Περάμου – Εικόνες απόλυτης καταστροφής (εικόνες)

Το τρίτο θύμα της κακοκαιρίας είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Το τέταρτο θύμα της κακοκαιρίας πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε σε αύλειο χώρο επιχείρησης που βρίσκεται μεταξύ δευτέρου και τρίτου χιλιομέτρου στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών.

Το πέμπτο θύμα είναι μια νεκρή γυναίκα που εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.

Οι σοροί άλλων δύο θυμάτων της κακοκαιρίας εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 50 και 80 ετών. Οι σοροί τους θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο για ταυτοποίηση.

Επίσης, νεκροί βρέθηκαν ένας κυνηγός κι ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Νεκρός βρέθηκε επίσης ένας άνδρας που αναζητείτο από το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, ενώ νεκρή είναι ακόμα μία γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

Ακόμα ένας άνδρας ηλικίας 30-35 ετών, εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Εικόνες καταστροφής σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα Αττικής

Δείτε επίσης: Πλημμύρισε το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα Αττικής

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία που σάρωσε τις περιοχές της Νέα Περάμου και της Μάνδρας Αττικής.

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Δείτε επίσης: Διεκόπη η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας λόγω κακοκαιρίας

Προβλήματα και στην Ελευσίνα

Δείτε επίσης: Λεωφορείο βυθίστηκε σε χείμαρρο λάσπης στην Ελευσίνα – Απεγκλωβίστηκαν 12 άτομα (εικόνες)

Δραματική η κατάσταση και στην Ελευσίνα, όπου οι δρόμοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα πολλά αυτοκίνητα να εγκλωβίζονται στους χείμαρρους λάσπης που έχουν δημιουργηθεί.

Η Εθνική Οδός στο ύψος της Ελευσίνας

Κλειστά τα σχολεία στη Νέα Πέραμο και στη Μάνδρα

Δείτε επίσης: Συγκλονιστικά πλάνα από drone για τις πλημμύρες στην Ελευσίνα (video)

Δείτε επίσης: Καρέ – καρέ η συγκλονιστική διάσωση ηλικιωμένης στη Μάνδρα από πλημμυρισμένο σπίτι (εικόνες)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν η περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η πρωτοφανής κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, με εγκλωβισμούς ανθρώπων σε κτίσματα και οχήματα.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Ενώ σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη.

Δείτε επίσης: Κλειστά τα σχολεία και αύριο στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες.

Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Ήδη μετά την πρώτη εικόνα στα γραφεία της ΠΕ Δυτ. Αττικής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την εκτίμηση και τον προγραμματισμό των δράσεων

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή – Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου για τις φονικές πλημμύρες

Δείτε επίσης: Επικοινωνία Τσίπρα – Τόσκα για τις πλημμύρες στη δυτική Αττική

Δείτε επίσης: Τα συλλυπητήρια του Τσίπρα για τα θύματα της κακοκαιρίας

Δείτε επίσης: Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου για τις φονικές πλημμύρες

Στις πληγείσες περιοχές έχουν ήδη μετέβησαν άμεσα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτης, Νίκος Τόσκας.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της καταστροφής στη Δυτική Αττική

Δείτε επίσης: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της καταστροφής στη Δυτική Αττική

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η εικόνα καταστροφής που εμφανίζουν μετά τη θεομηνία περιοχές στη Δυτική Αττική, όπου μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης καταγράφηκαν τουλάχιστον επτά θάνατοι.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν τα αίτια της καταστροφής στις περιοχές, ειδικά του Θριάσιου Πεδίου, και να διακριβωθεί αν προκύπτουν αδικήματα.

Keywords
video, εικονες, αττικη, νεκροι, αλέξης τσίπρας, περιφέρεια αττικής, σχολεια, νέα, τσιπρας, θλίψη, συλλυπητήρια, αθηνα, κυνηγός, Johnson, απε-μπε, υπουργειο εσωτερικων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλέξης τσίπρας, αυτοδιοικηση, περιφέρεια αττικής, θλίψη, αυτοκινητα, γυναικα, δημος αθηναιων, εθνικη, θριασιο, υψος, απε, απε-μπε, βοηθεια, βρισκεται, γραφεια, διαστημα, δημος, δηλωση, δικτυο, δυτικη αττικη, δυτικη, υπαρχει, εκτιμηση, ενημερωση, εξελιξη, εξι, επικοινωνια, επτα, ερευνα, ερευνες, εσωτερικων, ετων, ζωη, υπηρεσιες, εικονα, κυνηγός, λεωφορειο, λιμενικο σωμα, λιμενικο, μαξιμου, μπε, οδηγος, οδος, οχηματα, πεμπτη, πενθος, προβληματα, πρωι, ροκα, συλλυπητήρια, σωμα, σπιτι, σπιτια, το βουνο, τοπικη αυτοδιοικηση, υπουργειο υγειας, αντρες, ενωση, εθνικο, ιδιαιτερα, υπουργειο, νοσοκομειο, πληροφοριες, υγειας, θηβας, υλικα, βουνο
Τυχαία Θέματα