Τέλος στα σενάρια για την υποψηφιότητά του έβαλε ο Γαβρόγλου

Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές γνωστοποίησε σήμερα, Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ «News 24/7», ο κ. Γαβρόγλου έβαλε τέλος στα σενάρια για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του εξηγώντας ότι «ο υπουργός Παιδείας δεν πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογές γιατί ο πειρασμός να ευνοήσει κάποιους

είναι μεγάλος, κανείς δεν πρέπει να έχει τέτοια πρόκληση στην καθημερινότητά του».

Παράλληλα, σχετικά με τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ στις αλλαγές που εφαρμόζονται για το νέο λύκειο, αλλά και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ολοκληρώνουμε τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια για τη νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων μας και τον νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Τελειώνει ένας δυϊσμός στην ανώτατη εκπαίδευση και αλλάζει η φιλοσοφία του λυκείου. Όταν φωνάξαμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ δυστυχώς δεν είχαν να προτείνουν κάτι συγκεκριμένο. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τα συνδικαλιστικά όργανα. Όταν ψηφίσαμε τον νόμο για τα κριτήρια διορισμού των εκπαιδευτικών, τους ζητήσαμε προτάσεις. Απάντηση δεν ήρθε ποτέ».

«Όταν λένε ότι δημιουργούμε ανέργους, τους ρωτώ αν πας στο πανεπιστήμιο αποκλειστικά για να βρεις δουλειά. Τα πανεπιστήμια είναι για να μορφωνόμαστε. Ειδικά με την ψυχολογία υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τα νέα παιδιά. Το θέμα είναι αν οι καθηγητές θέλουν κι άλλους στα πόδια τους. Δεν είναι μια παροχολογία από την πλευρά της κυβέρνησης, έχουμε ήδη έργο, για παράδειγμα έχουμε ήδη δώσει καινούργιες θέσεις καθηγητών», δήλωσε σχετικά με τις αντιδράσεις από πλευράς πανεπιστημιακών.

Keywords
Τυχαία Θέματα