Τελειώνει η «Χιόνη» – Αίθριος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας από Κυριακή

Σταδιακά τέλος θα λάβει το κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει τη χώρα μας. Μόνο στην αρχή της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια που βαθμιαία θα σταματήσουν.

Το πεδίο των υψηλών πιέσεων που αναπτύσσεται στη κεντρική Μεσόγειο και την Κεντρική Ευρώπη μας «εγγυάται» για ένα πενθήμερο τουλάχιστον τον σχεδόν αίθριο καιρό και την άνοδο της θερμοκρασίας.


Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε έχει πλέον εξασθενήσει ενώ προς την χώρα μας επεκτείνεται βαθμιαία ο αντικυκλώνας της κεντρικής Ευρώπης. Από την

αρχή της ημέρας στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια , με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία τα Δωδεκάνησα οπού πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6-7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία: θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς στα δυτικά τους 16 στα ανατολικά τους 13 και στα νησιά του Αιγαίου τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μπ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

(με πληροφορίες από news247.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα