Τα κάναμε όλα «Λίμπα» (εικόνες – video)

Ρεπορτάζ: Μανώλης Καλουδάς, Αποστόλης Κρέτσης
Φωτογραφίες – Video: Βησσαρίων Ζέρβας

Τα έχετε «πάρει» και θέλετε να ξεσπάσετε στα «προκλητικά» ποτήρια της κουζίνας, αλλά κάτι σας κρατάει πίσω και δεν είναι το… βλέμμα τους;

Ο υπολογιστής σας «βαριέται» να ανοίξει ένα επιπλέον παράθυρο και κωλυσιεργεί «επίτηδες»;

Είστε περίεργοι σχετικά με τον ήχο που κάνει όταν σπάει μια τηλεόραση;

Έπεσε ένα μπουκάλι μπύρας στο μπαλκόνι και μετανιώνετε που δεν το ρίξατε εσείς;

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να σπάσετε

αντικείμενα υπό τους ήχους της αγαπημένης σας μουσικής;

Για την απάντηση στα παραπάνω αμείλικτα ερωτήματα δεν χρειάζεται πια να πάτε σε Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία για να τη βρείτε, καθώς πλέον υπάρχει και στην Ελλάδα και ονομάζεται «Rage Room», ή δωμάτιο οργής.

Ποτήρια (μικρά και μεγάλα), μπουκάλια κάθε λογής, υπολογιστές, οθόνες, τηλεοράσεις είναι μερικά από τα αντικείμενα που υπάρχουν σε αυτά τα δωμάτια και σας περιμένουν με ανοιχτές… αγκάλες.

Η ανακριτική ομάδα του altsantiri.gr εντόπισε το μοναδικό δωμάτιο οργής στην «καρδιά» της Αθήνας και αφού ανέκρινε τους δύο «εγκεφάλους» που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα, μπήκε στον πειρασμό να δοκιμάσει τις υπηρεσίες τους… για την έρευνα πάντα!

Η «γιάφκα» του Σπύρου και της Έλενας βρίσκεται στο Μοναστηράκι και λέγεται «Λίμπα».

Τα δύο παιδιά, ζευγάρι στη ζωή, ζευγάρι και στην επιχειρηματική ιδέα αυτή, μας υποδέχτηκαν και μίλησαν για κάθε πτυχή του εγχειρήματός τους, όπως για παράδειγμα τις «παραγγελιές» των πελατών τους. Ψυγεία, κουζίνες, παρμπρίζ αυτοκινήτων, καναπέδες, μέχρι και αυτοκίνητα τους έχουν ζητήσει ορισμένοι «απαιτητικοί» πελάτες, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν και τις ανάλογες μουσικές προτιμήσεις, με εύρος από την κλασική μουσική μέχρι τους Prodigy και τον… Κωνσταντίνο Αργυρό!

Η ιδέα μας κατέβηκε στην Αργεντινή

«Η ιδέα μας ήρθε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μας στη Λατινική Αμερική. Βρισκόμασταν στην Αργεντινή και είχα τα γενέθλιά μου και ψάχναμε έναν τρόπο για να το γιορτάσουμε.

Στον δρόμο προς το ξενοδοχείο είδαμε ένα Rage Room. Αρχίσαμε να χτυπάμε πόρτες και κουδούνια, αλλά δεν μας άνοιξε κανείς. Πήγαμε και την επόμενη μέρα, αλλά επίσης δεν βρήκαμε κανέναν», είπε η Έλενα όταν ρωτήσαμε για το πώς σκέφτηκαν να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα και συνέχισε: «Ενώ έχουμε επιστρέψει στην Αθήνα πλέον, την ώρα που τρώμε σουβλάκια ξεκινήσαμε μια κουβέντα για το πού πρέπει να επενδύσουμε το μικρό μας κεφάλαιο. Στην αρχή το είπαμε σαν αστείο, αλλά στη συνέχεια αποφασίσαμε να το κάνουμε πράξη. Βρήκαμε τον χώρο που θέλαμε, στην περιοχή που θέλαμε και με αρκετή προσωπική εργασία καταφέραμε να δημιουργήσουμε το μοναδικό Rage Room στην Ελλάδα, το Λίμπα».

Για το πώς το αντιμετώπισε ο κόσμος, ο Σπύρος μας απάντησε: «Στην αρχή λες και προσγειώθηκε ένα διαστημόπλοιο στο κέντρο της Αθήνας. Κάποιοι έλεγαν ότι είναι χώρος για πρωινό», «και κάποιοι άλλοι πως είναι ρέγκε μπαρ», συμπλήρωσε η Έλενα. «Το μαγαζί έγινε γνωστό κυρίως από στόμα σε στόμα και όχι από διαφήμιση. Ευτυχώς πάμε καλά», συνέχισε ο Σπύρος.

«Κάποιος έμαθε ότι η κοπέλα του είχε σχέση με τον αδερφό του για έξι χρόνια»

Τα ευτράπελα που αντιμετωπίζει το ζευγάρι πολλά. Τι όμως θυμούνται περισσότερο; «Είχε έρθει ένα παλικάρι που, όπως μάθαμε, κατάλαβε ότι η κοπέλα του με την οποία είχαν σχέση 8 χρόνια, είχε παράλληλη σχέση με τον αδερφό του τα τελευταία έξι. Κάποιοι άλλοι βάζουν φωτογραφία της πεθεράς τους και της πετούν πιάτα (σ.σ. γέλια)», είπε η Έλενα.

Για το πού βρίσκουν όσα οι πελάτες μπορούν να σπάσουν, ο Σπύρος απάντησε: «Πιάτα και ποτήρια συνήθως τα αγοράζουμε. Τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τις παίρνουμε από εργοστάσια και έχουν χαρακτηριστεί προηγουμένως ως ελαττωματικές. Φυσικά όλα τα παραπάνω επιστρέφονται προς ανακύκλωση».

Ποιοι πάνε να τα σπάσουν

Στο «Λίμπα» θα πάει κάποιος για να εκτονωθεί ή για να περάσει καλά; «Οι πελάτες μας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Κάποιοι έρχονται πραγματικά για να εκτονωθούν γιατί το έχουν ανάγκη, ενώ κάποιοι άλλοι, σαφώς περισσότεροι, έρχονται για τον χαβαλέ. Για να γελάσουν μαζί με την παρέα», απάντησε η Έλενα και συνέχισε ο Σπύρος: «Ορισμένοι σπάνε τα αντικείμενα με μανία, για να εκτονωθούν που λέμε, άλλοι όμως το κάνουν με πολύ πιο απαλό τρόπο γιατί τους αρέσει ο ήχος».

«Φωτιά στα βιογραφικά»

Τι ήθελε η Έλενα να πετύχει με το άνοιγμα μιας τέτοιας επιχείρησης; Μα να μην ξαναστείλει βιογραφικό. «Ήθελα να βάλω φωτιά στα βιογραφικά. Ήθελα μια δουλειά που να χαίρομαι να την κάνω». Πώς το βλέπουν μελλοντικά; «Θα θέλαμε ταπεινά να κάνουμε άλλο ένα τέτοιο μαγαζί στο Λονδίνο», απάντησε ο Σπύρος.

Όσο για το πώς τους αντιμετώπισαν οι δημόσιες υπηρεσίες μέχρι να βγει η άδεια: «Δεν ήξεραν πώς να αντιμετωπίσουν το θέμα, καθώς δεν υπήρχε προηγούμενο. Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο μαγαζί στην Ελλάδα. Σε ένα υπουργείο, δεν θυμάμαι ποιο, μας κοιτούσαν σαν εξωγήινους και ο ένας ζητούσε από τον άλλον να μας εξυπηρετήσει», είπε η Έλενα.

Το «Λίμπα» διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους γείτονες και δεν έχει ενοχλήσει ποτέ. «Σεβόμαστε τις ώρες κοινής ησυχίας και οι γείτονες μας αγαπούν. Να, προχθές ένας γείτονας μας έφερε μια τοστιέρα για σπάσιμο», είπε ο Σπύρος και αποκάλυψε πως που και που μπαίνει κι αυτός στην αίθουσα να σπάσει. «Ναι το κάνω καμιά φορά. Μου αρέσει ο ήχος που κάνει ένα μπουκάλι όταν σπάει».

Δείτε φωτογραφίες:

Απολαύστε το video:

«Λίμπα»: Πιττάκη 6, Αθήνα, 2114065700

Keywords
Τυχαία Θέματα