Συζήτησαν για… όλα Αδριατική Λίγκα και Ολυμπιακός – Αποφασίζουν οι μέτοχοι της ABA League

Πριν από μερικές ημέρες ο γενικός Διευθυντής της Αδριατικής Λίγκας, Κρέζιμιρ Νόβοσελ είχε αποκαλύψει πως ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην ABA League για τη συμμετοχή τους και την Τετάρτη (10/4), όπως είχε γίνει γνωστό, έγινε συνάντηση των δυο πλευρών στο Ζάγκρεμπ. Στην Κροατία έγινε σύσκεψη της ABA League και τον Ολυμπιακό

εκπροσώπησαν οι Χρήστος Σταυρόπουλος και Νίκο Λεπενιώτη. Αποφασίζουν οι μέτοχοι της ABA League για τη συμμετοχή των «ερυθρολεύκων».

Οι Πειραιώτες ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της Αδριατικής Λίγκας και όλων των δεδομένων γύρω από αυτήν. Επιπλέον, αμφότερες οι πλευρές μπήκαν σε περισσότερες λεπτομέρειες και εστίασαν και σε θέματα οργάνωσης, χορηγιών και μάρκετινγκ. Σ’ αυτή τη συνάντηση η πλευρά του Ολυμπιακού εξέφρασε επίσημα και για πρώτη φορά πως επιθυμεί να συμμετάσχει από την επόμενη χρονιά στην διοργάνωση.

Ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τις δυο πλευρές σχετίζεται με το χρονικό διάστημα της ερυθρόλευκης παραμονής στην Αδριατική Λίγκα. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η ABA Liga επιθυμούν πολυετή συνεργασία, δηλαδή πάνω από ένα χρόνο. Θα πρέπει να θεωρείται… σίγουρη η τριετία, καθώς αυτό το διάστημα διευκολύνει χορηγικές συμφωνίες, αλλά και στο να κλειστεί ένα καλό deal για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Olympiacos GM’i Christos Stavropoulos ve pazarlama direktörü Nikos Lepeniotis bugün ABA Liga direktörü Kresimir Novosel ile görüştü. Kırmızı-beyazlı ekip, lige katılmak için ilgini artırmış durumda. (Eurohoops)

— Do Deka #OneLastDance (@dodekabasket) 10 Απριλίου 2019

Μετά το τέλος συνάντησης, ο γενικός διευθυντής της ABA Liga, Κρέζιμιρ Νόβοσελ στο Ζάγκρεμπ δήλωσε τα εξής: «Κάναμε μία συνάντηση στο Ζάγκρεμπ με τον Ολυμπιακό, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία και το ενδιαφέρον να συμμετέχει στην Αδριατική Λίγκα. Οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος θα υπάρξει μετά το συμβούλιο των μελών της ABA Liga το οποίο θα λάβει χώρα μετά το τέλος των φετινών τελικών της διοργάνωσης».

Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο Μετόχων της ABA League, που θα γίνει μετά το τέλος των φετινών τελικών της διοργάνωσης (τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου). Τότε, οι μέτοχοι, δηλαδή οι ομάδες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν στην διοργάνωση τον Ολυμπιακό. Εάν η πλειοψηφία πει «ναι», οι «ερυθρόλευκοι» θα καταθέσουν επίσημα την απαραίτητη αίτηση, για να συμμετάσχουν από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Εκτός εάν έχουμε κάποια τρομερή… ανατροπή στο εσωτερικό μέτωπο. Την Τετάρτη (10/4) ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε δήλωση που έκανε έδειξε έτοιμος να βοηθήσει το τμήμα μπάσκετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα