ΣΥΡΙΖΑ: Κωμική και τραγική η απόφαση της ΝΔ για συνεδρίαση της Προανακριτικής με την καραντίνα σε ισχύ

«Μόνο κωμική στην υποκρισία της, και τραγική στον κυνισμό της, μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της ΝΔ, προφανώς με σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, να ορίσει συνεδρίαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση του Δ. Παπαγγελόπουλου, για αύριο, 30 Απριλίου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του ανακοίνωση.

Όπως εξηγείται

στην ανακοίνωση, «με τη Βουλή ουσιαστικά κλειστή, αποφασίζεται μια άρον-άρον συνεδρίαση, με σκοπό όχι κάποια μέτρα ανακούφισης και προστασίας εκατομμυρίων ανθρώπων που πλήττονται από την κρίση, αλλά συνέχισης μιας μαύρης κωμωδίας, που διασύρει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «η συνεδρίαση αυτή συγκαλείται ενώ η καραντίνα είναι ακόμα σε ισχύ». «Χωρίς καμιά αιδώ και καμιά περίσκεψη, η κυβερνητική πλειοψηφία και ο πρωθυπουργός θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία βουλευτών και μαρτύρων, για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές και διχαστικές σκοπιμότητες», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είναι φανερό, ότι απαράδεκτα και επικίνδυνα μέσα υπηρετούν και στην περίπτωση αυτή έναν άθλιο σκοπό. Και αποκαλύπτουν τι εννοούν η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλούν για συναίνεση και καταδικάζουν τον λαϊκισμό. Αν αυτή τους η απόφαση δεν είναι η επιτομή του λαϊκισμού, του διχασμού, και της αναισθησίας μπροστά στο δράμα της χώρας, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Προανακριτική Επιτροπή αύριο, Πέμπτη πιάνει ξανά το νήμα της έρευνας για τη Novartis από εκεί ακριβώς που το άφησε και αύριο Πέμπτη καλεί σε κατάθεση την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά ζητάει ο Παπαγγελόπουλος

Σήμερα, Τετάρτη οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, οι Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα, κατέθεσαν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αιτήματα για την εξέταση ουσιωδών μαρτύρων, «ενόψει της εσπευσμένης αυριανής συνεδρίασης της επιτροπής, εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης συναθροίσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση προς τον τύπο. «Η εσπευσμένη αυτή συνεδρίαση της επιτροπής θεωρούμε ότι είναι αδικαιολόγητη και αντιφατική σε σχέση με τα μέτρα που η κυβέρνηση ζητεί να εφαρμοστούν από τους πολίτες της χώρας», αναφέρουν οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Mεταξύ των αιτημάτων που υπέβαλαν οι δικηγόροι του κ. Παπαγγελόπουλου είναι κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ: Κωμική και τραγική η απόφαση της ΝΔ για συνεδρίαση της Προανακριτικής με την καραντίνα σε ισχύ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα