Συνελήφθη 57χρονος φυγόποινος Έλληνας, στη Βουλγαρία

Στα χέρια της βουλγαρικής αστυνομίας βρίσκεται 57χρονος Έλληνας, από τους πλέον καταζητούμενους στην Ελλάδα για λαθρεμπορία τσιγάρων. Αστυνομικοί της γείτονας χώρας τον εντόπισαν τις τελευταίες μέρες στη Σόφια, όπου τον συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλαστή αστυνομική ταυτότητα. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενημερωθεί για την σύλληψή του και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Ελλάδα.

Ο

57χρονος φυγόποινος είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2008 σε 20ετή ποινή κάθειρξης, καθώς το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον είχε κρίνει ένοχο για λαθρεμπορία τσιγάρων, από την οποία το ελληνικό δημόσιο, λόγω των διαφυγόντων δασμών, υπέστη ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ίδιος δικάστηκε τότε δια πληρεξούσιου δικηγόρου καθώς ήταν ήδη άφαντος. Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί στον συγκατηγορούμενο αδελφό του. Τα δεκάδες εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα είχαν διακινηθεί στο εξωτερικό και μέρος αυτών κατασχέθηκε στην Ιταλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ελλάδα.

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» το 2001 με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Δίωξης της Απάτης (OLAF). Δεν ήταν όμως η μοναδική υπόθεση που έφερε τα δύο αδέλφια αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη, αφού είχε προηγηθεί άλλη μία υπόθεση λαθρεμπορίου – αυτή τη φορά υγρών καυσίμων. Επιπλέον, τα ονόματά τους εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του ελληνικού Δημοσίου.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα