«Συναγερμός» στη Λάρισα: 13 κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ανησυχία επικρατεί στη Λάρισα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές στα δύο νοσοκομεία της πόλης. Με βάση τα τελευταία αποτελέσματα των τεστ, τα κρούσματα ανέρχονται σε 13, από επτά που ήταν χθες.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος, επιβεβαιώθηκαν ακόμη δύο σε γιατρούς του χειρουργικού τομέα στο Πανεπιστημιακό

Νοσοκομείο και τέσσερα στο Γενικό, που αφορούν σε έναν γιατρό και τρεις νοσηλεύτριες.

Σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί 60 δείγματα κυρίως από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αναμένονται και τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Μάλιστα, στο Πανεπιστημιακό έκλεισαν από σήμερα και μέχρι την Κυριακή δύο κλινικές -η ΩΡΛ και η Αγγειοχειρουργική- όπως και τα τακτικά ιατρεία, προκειμένου να απολυμανθούν, καθώς εκεί εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα.

Όπως είπε ο Ντίνος Γιαννακόπουλος «οι γιατροί δεν μολύνθηκαν από ασθενείς» και η ενδονοσοκομειακή διασπορά προήλθε από γιατρούς που επέστρεψαν από διακοπές στη Χαλκιδική. «Ήταν ασυμπτωματικοί. Είναι οι πιο επικίνδυνοι φορείς, καθώς δεν δίνουν σημασία στα συμπτώματα», προσέθεσε.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας επισήμανε ότι όλα δείχνουν πως «τα κρούσματα θα αυξηθούν» και πως γι’ αυτό «το σημαντικότερο είναι να γίνουν όσο πιο γρήγορα ιχνηλατήσεις και να βγουν το συντομότερο τα αποτελέσματα. Όταν κάποιος δεν διαγιγνώσκεται για μια ημέρα, τότε μπορεί να διασπείρει».

Καταλήγοντας, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ζήτησε να ενισχυθούν σε προσωπικό και εξοπλισμό τα νοσοκομεία, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα