Συγκρούσεις στη Λιβύη μεταξύ των αρχών και διακινητών προσφύγων – Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις φερόμενοι διακινητές προσφύγων σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με άνδρες του λιμενικού σώματος της Λιβύης στο δυτικό τμήμα της χώρας σήμερα Πέμπτη, έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου Αγιούμπ Κάσεμ.

Ο Κάσεμ διευκρίνισε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι λιμενικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τους βαριά οπλισμένους υπόπτους, το σκάφος των οποίων εντοπίστηκε κοντά σε μια βάρκα που επέβαιναν πρόσφυγες πλησίον της Ζαουίγιας, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων δυτικά της Τρίπολης.

«Το σκάφος του λιμενικού

σώματος εντόπισε τη βάρκα των ενόπλων με ραντάρ κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας», είπε ο Κάσεμ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Ζητήθηκε από τους ενόπλους να σταματήσουν, εκείνοι αρνήθηκαν να υπακούσουν, γεγονός που σημαίνει ότι το πιθανότερο επρόκειτο για διακινητές προσφύγων και μεταναστών. Άνοιξαν πυρ εναντίον της περιπόλου. Οι λιμενικοί ανταπάντησαν». Δύο εκ των υπόπτων συνελήφθησαν και ένας αγνοείται, σημείωσε επιπλέον ο Κάσεμ.

Επιπλέον, Γερμανός δημοσιογράφος που επέβαινε στο σκάφος του λιμενικού σώματος τραυματίστηκε ελαφρά, όταν παραπάτησε κι έπεσε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, σύμφωνα με τον Λίβυο αξιωματούχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα