Στρατιωτικός του Π.Ν. ο δράστης της Νέας Υόρκης – «Άκουγα φωνές»

Πρώην στρατιωτικός του Πολεμικού Ναυτικού ο δράστηςΣτρατολογήθηκε το 2011 και εγκαταστάθηκε στο Τζάκσονβιλ

Στρατιωτικός του Πολεμικού Ναυτικού ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πλήθος στην Times Square και στο παρελθόν είχε συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές για αδικήματα όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και επίθεση με μαχαίρι.

«Άκουγα φωνές»

Ο

Ρόχας είπε κατά τη σύλληψή του ότι «άκουγε φωνές». Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρόχας είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν: «Έπρεπε να με πυροβολήσετε! Ήθελα να τους σκοτώσω».

Σύμφωνα με τον φίλο του Χάρισον Ράμος, ο Ρόχας επέστρεψε μετά την θητεία του στο Ναυτικό με προβλήματα με το αλκοόλ και είχε αναρτήσει «τρελά πράγματα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μην τον εμφανίζετε ως τρομοκράτη ή κάτι τέτοιο. Υπηρέτησε την πατρίδα του και όταν επέστρεψε κανένας δεν τον βοήθησε», είπε ο Ράμος στο Reuters έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο Ρόχας στην περιοχή του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.

Ο Ράμος πρόσθεσε ότι ο δράστης είχε φοιτήσει σε κολλέγιο και εργαζόταν σε κτηματομεσιτικό γραφείο. «Πέρασε πολύ δύσκολα. Είναι φίλος μου. Τον νοιάζομαι και με θλίβει», είπε ο Ράμος, ο οποίος είχε χάσει επαφή με τον Ρόχας.

Έχει συλληφθεί στο παρελθόν τουλάχιστον τέσσερις φορές

Στο παρελθόν είχε συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές για αδικήματα όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και επίθεση με μαχαίρι.

Ο δράστης έκανε δύο μήνες φυλακή στη στρατιωτική φυλακή του Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, το καλοκαίρι του 2013. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη για βιαιοπραγία και αντίσταση κατά της αρχής με την αναφορά σύλληψης από το γραφείο του σερίφη του Τζάκσονβιλ να γράφει ότι απευθυνόμενος σε αστυνομικό ο Ρόχας είπε «η ζωή μου τελείωσε», ενώ ταυτόχρονα απείλησε να σκοτώσει αστυνομικό μόλις αποφυλακιστεί.

Παράλληλα, είχε πει στον αστυνομικό ότι είχε χτυπήσει έναν οδηγό ταξί στον οποίο χρώσταγε χρήματα. Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ο Ρόχας έπινε κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, οι κατηγορίες μπορεί να απορρίφθηκαν. Ο Ρόχας έφυγε από την υπηρεσία τον Μάιο του 2014.

Συνελήφθη μια εβδομάδα πριν

Ο Ρόχας είχε συλληφθεί μόλις μία εβδομάδα πριν, στο διαμέρισμά του στο Μπρονξ με την κατηγορία ότι απείλησε ένα άλλο άντρα με μαχαίρι.

«Νιώθεις ασφαλής; Μου έκλεψες τη ταυτότητα», είπε ο Ρόχας στον άντρα και τον άρπαξε από τον λαιμό με το ένα χέρι ενώ με το άλλο κράδαινε το μαχαίρι, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της αστυνομίας η οποία ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απειλή και κατοχή όπλου με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχος για παρενόχληση και παραβίαση, χωρίς ωστόσο να καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Από την άλλη, το 2008 και το 2015, ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη επειδή οδηγούσε μεθυσμένος. Και για τις δύο περιπτώσεις καταδικάστηκε ωστόσο από την περασμένη Πέμπτη η άδεια οδήγησης του ήταν και πάλι έγκυρη.

Είχε κάνει ναρκωτικά πριν την επίθεση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Ήθελα να τους σκοτώσω και μετά υποτίθεται ότι εσείς θα με σκοτώνατε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης είχε καπνίσει το συνθετικό ναρκωτικό Κ2 (συνθετική μαριχουάνα). Άλλοι πάντως αναφέρουν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια της ουσίας PCP που προκαλεί παραισθήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα