Στους «16» του Champions League η εκπληκτική Αταλάντα και η Ατλέτικο Μαδρίτης (video)

Η εκπληκτική Αταλάντα (3-0 τη Σαχτάρ στο Μέταλιστ) από τον 3ο όμιλο και η Ατλέτικο Μαδρίτης (20 εντός τη Λοκομότιβ Μόσχας) από 4ο είναι οι δου ομάδες που πήραν τα τελευταία εισιτήρια για τους «16» του Champions League. Απόλυτη Μπάγερν στον όμιλο (2ο) του Ολυμπιακού,

μετά και το 3-1 εντός κόντρα στην Τότεναμ. Συνεχίσει στο Europa League η Λεβερκούζεν…

Πριν από την έναρξη της 6ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο του η Αταλάντα δεν βρισκόταν απλώς εκτός συνέχειας της διοργάνωσης αλλά κι εκτός Ευρώπης, ουραγός ούσα. Μετά την ολοκλήρωσή της, οι «μπεργκαμάσκι» δε συνεχίζουν απλώς στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, αλλά βρίσκονται στις «16» καλύτερες ομάδες της κορυφαίας αυτών, στην παρθενική εμφάνισή της…

Για να συμβεί αυτό, επαληθεύτηκε το μοναδικό σενάριο που υπήρχε: να νικήσει στο «Στάντιον Μέταλιστ» τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και την ίδια ώρα να ηττηθεί στην έδρα της η Ντιναμό Ζάγκρεμπ από τη Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι παρουσιάστηκε ψυχωμένη στην Ουκρανία (3-0) και «πάγωσε» τους αντιπάλους της, που επέλεξαν να σπαταλούν το χρόνο, με το γκολ του Καστάν στο 68′, αφού η φάση εξετάστηκε από το VAR καθώς στην εξέλιξή της ο βοηθός είχε σημειώσει οφσάιντ.

Bergamo, Italy, right now. #ShakhtarAtalanta pic.twitter.com/Zci8O8W5wF

— Alessandro Rimi (@Ale_Rimi) December 11, 2019

Από το 77ο λεπτό οι γηπεδούχοι έπρεπε πια να ανέβουν βουνό, αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ντοντό και στο 80′ ο Πάσαλιτς έδωσε τη χαριστική βολή στο συγκρότημα του Λουίς Κάστρο, με προβολή στο πρώτο δοκάρι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, για να σκοράρει και ο Γκόσενς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, από παιδικό λάθος του Στεπανένκο.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αδιάφορη στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ, βρέθηκε να χάνει 0-1 από ένα απίθανο γκολ του παίκτη – αποκάλυψη της εφετινής περιόδου, Ντάνι Όλμο, αλλά με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να φτάνει στο χατ – τρικ δεν χαρίστηκε στους Κροάτες, νίκησε 4-1 με τον Φόντεν να σκοράρει το τέταρτο τέρμα κι άφησε την Ντιναμό εκτός Ευρώπης.

Το τελευταίο εισιτήριο για τις «16» καλύτερες ομάδες του Champions League πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε στην ισπανική πρωτεύουσα τη Λοκομοτίβ Μόσχας με 2-0 σε αγώνα – τελικό και θα βρεθεί στην κλήρωση της Δευτέρας (16/12), ενώ την ίδια ώρα η Λεβερκούζεν έχανε με το ίδιο σκορ στην έδρα της από τη Γιουβέντους και έμενε τρίτη στον 4ο όμιλο, αλλά θα συνεχίσει στο Europa League («32»).

Από εκεί και ύστερα, η Μπάγερν Μονάχου συνέχισε την ξέφρενη πορεία της νικώντας και στο Μόναχο την Τότεναμ, με 3-1 αυτή τη φορά και με την έκτη νίκη στα ισάριθμα παιχνίδια της στον 2ο όμιλο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με το απόλυτο της βαθμολογικής συγκομιδής, ούσα η μόνη ομάδα που το κατόρθωσε φέτος στους ομίλους.

Στον 1ο όμιλο, η Παρί Σεν Ζερμέν συνέτριψε με 5-0 τη Γαλατασαράι στο Παρίσι κάνοντας εμφατικό φινάλε στο γκρουπ κι έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ, ενώ με νίκη πέρασε και η Ρεάλ από το Μπριζ, με τη «βασίλισσα» να αρκείται στη δεύτερη θέση.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «16» του Champions League είναι οι: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λειψία, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Βαλένθια, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Λιόν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αταλάντα.

Θυμηθείτε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής στους ομίλους 5-8 την Τρίτη (10/12).


Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 6ης αγωνιστικής στους ομίλους 1-4:

1ος Όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν – Γαλατάσαραϊ 5-0 (33΄ Ικάρντι, 35΄ Σαράμπια, 47΄ Νεϊμάρ, 63΄ Μπαπέ, 84΄ πεν. Καβάνι)
Κλαμπ Μπριζ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (55΄ Βανάκεν – 53΄ Ροντρίγκο, 64΄ Βινίσιους, 90΄+1 Μόντριτς)

2ος Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου – Τότεναμ 3-1 (14΄ Κομάν, 45΄ Μίλερ, 64΄ Κουτίνιο – 20΄ Σεσενιόν)
Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 1-0 (87΄ πεν. Ελ Εραμπί)

3ος Όμιλος

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μάντσεστερ Σ. 1-4 (10΄ Όλμο – 34΄, 50΄, 54΄ Ζεσούς, 84΄ Φόντεν)
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αταλάντα 0-3 (68΄ Καστάν, 80΄ Πάσαλιτς, 90΄+4 Γκόσενς)

4ος Όμιλος

Λεβερκούζεν – Γιουβέντους 0-2 (75΄ Ρονάλντο, 90΄+2 Ιγκουαΐν)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Λοκομοτίβ Μ. 2-0 (17΄ πεν. Ζοάο Φέλιξ, 54΄ Φελίπε)

Οι βαθμολογίες των ομίλων 1-4:

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Στους «16» του Champions League η εκπληκτική Αταλάντα και η Ατλέτικο Μαδρίτης (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα