Στον «πάγο» η ρύθμιση για τις αλλαγές στον αιγιαλό

Στο συρτάρι θα μείνει ο φάκελος της ρύθμισης με τις αλλαγές στον αιγιαλό μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» από χρήστες των social media και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι οι προωθούμενες αλλαγές για τον αιγιαλό και την παραλία «παγώνουν», έπειτα από παρέμβαση του Μαξίμου.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό άρθρο «ο χαρακτήρας της ρύθμισης δεν εξυπηρετεί τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά

που επιθυμεί να προσδώσει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος».

Να υπενθυμίσουμε ότι με την προωθούμενη ρύθμιση ήταν άμεσος ο κίνδυνος στο όνομα της ανάπτυξης να παραδοθεί η παραλιακή ζώνη σε οικονομικά συμφέροντα και λίγους επιχειρηματίες ενώ θα αποκλειόταν  η πρόσβαση στην πλειονότητα των πολιτών.

Με λίγα λόγια ήταν ορατός ο κίνδυνος να γεμίσουν οι παραλίες θα γεμίσουν με καρέκλες, ομπρέλες, ξενοδοχεία και τσιμέντο, με μόνο στόχο τη δημιουργία οφέλους για κάποιους επιχειρηματίες.

«Η διάταξη έχει βγει από το νομοσχέδιο – σκούπα με επιλογή του Μαξίμου, κατόπιν συζήτησης σε υψηλό επίπεδο», όπως λένε χαρακτηριστικά στον «Φιλελεύθερο» κυβερνητικές πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ρύθμιση επιδεχόταν πολλών παρερμηνειών και κρίθηκε σκόπιμο να αποσυρθεί πριν να φτάσει στη Βουλή και η ζημιά γίνει μεγαλύτερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα