Στο «σφυρί» το καπέλο του Indiana Jones και το κράνος του Stormtrooper από το «Star Wars» (εικόνες)

Καπέλο από την ταινία «Indiana Jones» ή κράνος από τη διάσημη σειρά «Star Wars»; Πριν τεθούν σε δημοπρασία περίπου 200 αξεσουάρ και κοστούμια των καλτ ταινιών παρουσιάστηκαν στο Λονδίνο.

«Έχουμε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια που προέρχονται από αυτές τις φοβερές ταινίες», λέει με ενθουσιασμό ο Σίαν Τέιλορ, ένας από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Βρετανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου (BFI).

Η ομάδα του Τέιλορ διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2014 δημοπρασία μεταχειρισμένων αντικειμένων από τα γυρίσματα ταινιών και φέτος αναμένει

να επιτύχει πωλήσεις ρεκόρ έως 3,5 εκ. στερλινών (3,9 εκ. δολάρια) στη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Τα αντικείμενα αυτά χρόνο με το χρόνο παίρνουν αξία», υποστηρίζει ο Τέιλορ δείχνοντας τον κατάλογο των ταινιών από τις οποίες προέρχονται τα εκθέματα, όπως η τριλογία «The Lord of the Rings (Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών)», ο «Batman (Μπάτμαν)» και «The Terminator (Ο Εξολοθρευτής)».

Το σακάκι που φορούσε ο Harrison Ford στην 5η ταινία του «Star Wars: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» είναι το πιο πολύτιμο κομμάτι της δημοπρασίας. Θα μπορούσε να πωληθεί για 1 εκ. στερλίνες (1,11 εκατομμύριο ευρώ) και να καταχωρηθεί ως ποσό ρεκόρ στην ιστορία. Μέχρι τώρα το ρεκόρ κατέχει η μοτοσικλέτα που εμφανίσθηκε σε αρκετές ταινίες του «Batman (Μπάτμαν)», η οποία εκτιμήθηκε στις 300.000 στερλίνες (333.000 ευρώ).

Άλλα αντικείμενα του Harrison Ford, όπως το καπέλο του στην ταινία «Raiders of the Lost Ark (Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού)» καθώς και το μαστίγιο που κρατούσε στο «Indiana Jones and the Temple of Doom (Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού» τίθενται επίσης σε δημοπρασία. Δημιουργία του ιταλικού οίκου καπέλων Borsalino, το συγκεκριμένο καπέλο θα μπορούσε να πωληθεί περίπου 300.000 στερλίνες (333.000 ευρώ).

Ανάμεσα στα 600 αντικείμενα που θα εκτεθούν στους συλλέκτες και επενδυτές περιλαμβάνονται το ηλεκτρικό skateboard από την ταινία «Back to the Future (Επιστροφή στο Μέλλον)», η μάσκα ενός Stormtrooper από την ταινία «Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi (Ο τελευταίος Τζεντάι)», μια σοκολάτα από την ταινία «Charlie and the Chocolate Factory (Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας)», καθώς και το κοστούμι που φορούσε στον «Edward Scissorhands (Ο Ψαλιδοχέρης)» ο Johnny Depp.

Οι διοργανωτές διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν και αντικείμενα για πιο χαμηλά εισοδήματα, όχι μόνο για τους πλούσιους, όπως τα ρούχα του κινηματογραφικού συνεργείου οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 200 στερλίνες (230 ευρώ).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα