Στο «σφυρί» σχεδόν 200 ακίνητα από Εθνική και Πειραιώς

Με σχεδόν 200 ακίνητα (διαμερίσματα, γραφεία, εξοχικά, οικόπεδα) τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς, ως αποτέλεσμα κατάπτωσης εγγύησης, ανοίγει η αυλαία των πλειστηριασμών.

Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική θα διενεργήσει δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς με κλειστές προσφορές, για την πώληση 131 ακινήτων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για 61 διαμερίσματα,

37 εξοχικά, 8 καταστήματα ή γραφεία, 11 οικόπεδα, 10 αγροτεμάχια, 3 αποθήκες και 1 κτίριο βιοτεχνίας.

Η πλειονότητα των διαμερισμάτων βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο Αττικής (32) ενώ μόλις 5 στον νομό Θεσσαλονίκης. Με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια, μετά τον νομό Αττικής, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα Δωδεκάνησα. Η Εθνική θα εκπλειστηριάσει 12 εξοχικά, 6 διαμερίσματα και 5 αγροτεμάχια στον νομό.

Οι κλειστές προσφορές θα υποβάλλονται σε κατά τόπους καταστήματα που έχει ορίσει η Εθνική σε διαφορετικές ημερομηνίες, μεταξύ 30ής Οκτωβρίου και 8ης Νοεμβρίου.

Στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, η θυγατρική της Εθνικής, Probank Leasing, βγάζει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές προσφορές 15 επαγγελματικά ακίνητα (ξενοδοχεία, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βιομηχανικά κτίρια), επιδιώκοντας να εισπράξει 23,7 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Στις 24 και 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της από τον ιστότοπο properties4sale. Στη δημοπρασία θα διατεθούν 57 ακίνητα από όλη την Ελλάδα και ήδη έχουν καταβληθεί προκαταβολές για πέντε από αυτά.

Οι τιμές εκκίνησης των ακινήτων κυμαίνονται από 11.000 ευρώ έως 1.050.000 ευρώ ενώ υπάρχει και δυνατότητα άμεσης αγοράς (buy now), όπως και χρηματοδότησης της αγοράς του/των ακινήτων από την Τράπεζα με ευνοϊκούς όρους.

Keywords
Αναζητήσεις
σταμάτησαν οι δημοπρασιες properties4sale
Τυχαία Θέματα