Στο πλευρό του Τσιτσιπά ο σπουδαίος Φέντερερ: Θα βρει ξανά τον δρόμο του

Κάθε αθλητής έχει τα πάνω του και τα κάτω του και αυτό το ξέρει καλά ο σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος στέκεται στο πλευρό του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο έλληνας τενίστας παραμένει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μετά και την (νέα) ήττα του, αυτή τη φορά από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ, που είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του US Open.

Ο 21χρονος πρωταθλητής δείχνει να έχει χάσει την αυτοπεποίθηση του και περνάει μια περίοδο κάμψης, κάτι που είναι απόλυτα λογικά, όπως

σχετικά δήλωσε ο «βασιλιάς» του τένις, Ρότζερ Φέντερερ.

Tennis: Roger Federer reacts to Stefanos Tsitsipas losing four consecutive matches https://t.co/7oitSM7nm9 @Portal4Nws #Tennis #Portal4Sport #Portal4News pic.twitter.com/9ohsZiGigH

— Portal 4 Tennis (@Portal4Tennis) 30 Αυγούστου 2019

Ο ελβετός σούπερ σταρ του αθλήματος εκτίμησε, μάλιστα, πως σύντομα ο Τσιτσιπάς θα βρει ξανά το δρόμο των επιτυχιών. Ξέρει καλύτερα απ’ όλους το πόσο σημαντικό είναι στα σταθείς στο πλευρό κάποιου που έχει δείξει ότι έχει δυνατότητες, όταν αυτός είναι στα… κάτω του.

«Τον καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν είναι ωραίο να χάνεις. Δεν υπάρχει όμως λόγος για ανησυχία. Έχω βρεθεί σ’ αυτή τη θέση αρκετές φορές, είναι φυσιολογικό. Δεν σου αρέσει τόσο το τένις όταν ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο, θυσιάζεις όλες αυτές τις εβδομάδες και νιώθεις ότι το παιχνίδι σου δεν είναι αυτό που θες και αναγκάζεσαι να αποχωρήσεις νωρίς από τα τουρνουά», τόνισε σχετικά ο διάσημος πρωταθλητής και συμπλήρωσε:

«Νιώθεις πως αυτό που θες να κάνεις είναι να τρέξεις προς την αντίθετη κατεύθυνση και να μην είσαι εκεί. Είσαι εγκλωβισμένος σε ένα γήπεδο τένις κάποιες φορές και εύχεσαι να μην ήταν έτσι. Πιστεύω πως πολύ λίγοι παίκτες δεν το περνάνε αυτό, είναι πάρα πολύ λίγοι αυτοί που από την αρχή έως το τέλος, δε νιώθουν κάποια στιγμή αυτό το συναίσθημα. Εγώ το είχα αρκετές φορές, είναι λογικό. Πιστεύω πως ο Στέφανος σύντομα θα βρει ξανά το δρόμο του».

Roger Federer sends message of support to ‘uninspired’ Stefanos Tsitsipas #Tennis https://t.co/LTUQZPfr3e

Tennis Talk (@Tennis_TT1) 28 Αυγούστου 2019

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα