Στην Ολλανδία την Τρίτη ο Μητσοτάκης

Στην Ολλανδία αναμένεται να βρεθεί αύριο, Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση του Μαγάρου Μαξίμου, στις 14.15 (ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στη Χάγη με τον ολλανδό πρωθυπουργό κ. Mark Rutte. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ολλανδία θα αρχίσει νωρίτερα, από το Αϊντχόβεν, όπου στις 11.30 (ώρα Ελλάδας) θα επισκεφθεί την Brainport Region και συγκεκριμένα το Eindhoven University of Technology.

«Με δεδομένο

το μεγάλο ενδιαφέρον του για τις νέες τεχνολογίες, και πως αυτές μπορούν να στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να επισκεφθεί μια περιοχή της Ευρώπης που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, είναι να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά και να εξεταστούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών, θα δημιουργήσουν μια γέφυρα για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, έτσι ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα Ινστιτούτα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθεί το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στους τομείς των νέων τεχνολογιών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόριος Δημητριάδης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Πρέσβυς Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο διευθυντής του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Δημήτριος Μητρόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα