Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του Ισραήλ – Μήνυμα κατά του αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ

Ο ισραηλινός πρόεδρος, Ρούβεν Ρίβλιν, έφτασε το βράδυ της Κυριακής στην ΑθήναΗ επίσημη επίσκεψή του ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνου στον άγνωστο στρατιώτη και τη συνάντηση με τον ομόλογό του, Προκόπη ΠαυλόπουλοΔρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα

Ο ισραηλινός πρόεδρος, Ρούβεν Ρίβλιν, συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Είναι πολύ συμβολική η επίσκεψη σας, δύο ημέρες μετά την Ημέρα του Ολοκαυτώματος. Μεγάλος ο συμβολισμός και για την ελληνο-ιουδαϊκή

κοινότητα που υπέφερε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», τόνισε ο Τσίπρας στην προσφώνηση του, σημειώνοντας ότι: «Είναι μεγάλη τιμή που θα είμαι μαζί σας στη Θεσσαλονίκη και πραγματικά όλοι έχουν υπερθεματίσει την εξαιρετική σας πρωτοβουλία».

«Είναι κοινή μας ιστορία και μάθημα για το μέλλον», συμπλήρωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας τη στενή συνεργασία και την τριμερή σύνοδο με την Κύπρο.

«Οι γείτονες και τα ξαδέρφια μας πρέπει να κατανοήσουν ότι για να χτίσουμε την ειρήνη πρέπει όλοι να κάνουμε κοινές προσπάθειες. Είναι το πεπρωμένο μας να ζήσουμε μαζί και πρέπει να καταστήσουμε την ανατολική Μεσόγειο, παράδεισο, όλοι, η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Παλαιστίνη, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, όλοι μαζί να την κάνουμε παράδεισο, έναν τόπο που όλοι θα θέλουν να πάνε, στην Ακρόπολη, στις Πυραμίδες, στην Ιερουσαλήμ, στην Φιλαδέλφεια στην αρχαία Ιορδανία», τόνισε από την πλευρά του ο Ρίβλιν.

Η επίσκεψη του κ. Ρεουβέν Ριβλίν στην Ελλάδα φέρει ένα μεγάλο συμβολισμό, καθώς προχθές ήταν η Διεθνής Ημέρα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Ελλάδα και Ισραήλ συνεργάζονται στενά για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. https://t.co/E7ahbvuf1v

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 29 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση Ρίβλιν – Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο

Με την κατάθεση στεφάνου στον άγνωστο στρατιώτη και στη συνέχεια με τη μετάβαση στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο, ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, στην Ελλάδα.

Πριν από την είσοδό του στο προεδρικό μέγαρο ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών και ακολούθως ο Ισραηλινός Πρόεδρος εισήλθε στο προεδρικό μέγαρο για να συναντηθεί με τον έλληνα Πρόεδρο Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Δείτε επίσης: Ξεκάθαρο μήνυμα Παυλόπουλου στη συνάντηση με Ρίβλιν: Δεν υπάρχουν περιθώρια αλυτρωτισμού

Ο κ. Ρίβλιν, στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ μετά θα μεταβεί στην ισραηλινή πρεσβεία, όπου θα βραβευτούν προσωπικότητες που συνέβαλαν στην εμπέδωση της ελληνο-ισραηλινής φιλίας. Τα βραβεία θα αποδοθούν στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στον προπονητή, Παναγιώτη Γιαννάκη, στον μουσικοσυνθέτη, Σταύρο Ξαρχάκο, καθώς και στον αείμνηστο επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το βραβείο του οποίου θα παραλάβει ο γιος του, πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αύριο, ο έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ισραήλ θα παραστούν στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη.

Την Τετάρτη (31/1) ο κ. Ρίβλιν θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

«Θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών»

«Ξεκινάμε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Παυλόπουλου. Είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

Δείτε επίσης: Στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Ισραήλ – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας (εικόνες)

«Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να ξυπνάει κάποιος στην Ιερουσαλήμ και να πηγαίνει να κοιμηθεί στην Αθήνα, δύο πρωτεύουσες τόσο κεντρικές για τον Δυτικό πολιτισμό», ανέφερε ο κ. Ρίβλιν ο οποίος συνοδεύεται στην επίσκεψη από τη σύζυγό του Νεχάμα.

Δείτε επίσης: Κλείνει το πρωί της Δευτέρας ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Ενόψει της επίσκεψης σε μήνυμά του ο κ. Ρίβλιν είχε αναφέρει πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του περιμένουν με συγκίνηση την επίσκεψη στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες υπέροχους ανθρώπους, γεμάτους αισθήματα.

«Είμαστε, βλέπετε, κοντινοί γείτονες και μπορούμε να επισκεπτόμαστε ο ένας τον άλλο ακόμη και κολυμπώντας, όχι μόνο πετώντας. Προσβλέπω στην ισχυροποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας», είχε τονίσει ο πρόεδρος του Ισραήλ.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έχουν προγραμματισθεί για σήμερα δύο εκδηλώσεις, παρόντος του Προέδρου του Ισραήλ:

1. Ειδική τελετή βράβευσης γνωστών προσωπικοτήτων της Ελλάδας με σημαντική συμβολή στις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις, παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ στην κατοικία της Πρέσβεως του Ισραήλ, κυρίας Ιρίτ Μπεν –Άμπα, Μεταξύ των προσωπικοτήτων που βραβεύβονται, ο αείμνηστος πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραλάβει το βραβείο εκ μέρους του), ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο προπονητής και θρύλος του μπάσκετ κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, γνωστοί επιχειρηματίες, κλπ.

2. Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος) στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής, όταν και έφτασε στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Ισραήλ, τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας.

Πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου στο κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται σταδιακά, ενώ θα ισχύσουν έως και το απόγευμα της Τετάρτης (31 Ιανουαρίου), σύμφωνα με την αστυνομία.

Σημειώνεται ακόμη, ότι από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και λαμβάνονται μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκεται το Προεδρικό Μέγαρο αλλά και το ξενοδοχείο όπου διαμένει ο κ. Ριβλίν στην πλατεία Συντάγματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα