Στην αντεπίθεση το «Κόκκινο» – «Δεν θα πάψουμε να δημοσιεύουμε ειδήσεις που δεν αρέσουν στη ΝΔ»

«Ο “105,5 Στο Κόκκινο” δεν πρόκειται να παύσει να δημοσιεύει ειδήσεις, που φαίνεται να μην αρέσουν στη ΝΔ. Αντίθετα, θα συνεχίσει με μεγαλύτερη τόλμη να αναδεικνύει τα πραγματικά γεγονότα, βάσει των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», υπογραμμίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός, αναφέροντας ότι «μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η πρωτοφανής ανακοίνωση της ΝΔ, που παραποίησε το περιεχόμενο του ρεπορτάζ, που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα μας».

Σε

ανακοίνωση του «105,5 Στο Κόκκινο» αναφέρει: «Το ρεπορτάζ μας είναι απολύτως τεκμηριωμένο και οι πληροφορίες που δημοσιεύονται διασταυρωμένες. Ορισμένες εξ αυτών μάλιστα αναπαράγονται από σήμερα το πρωί σωρηδόν και σε άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Ενδεικτικό το παράδειγμα του ιστοτόπου της εφημερίδας Καθημερινή».

«Πιθανόν, πάλι, η ΝΔ να επιθυμεί να καταγγείλει την κρατική ασφάλεια, επειδή τα αποτελέσματα των ερευνών της δείχνουν πως δεν υπήρξε επίθεση στο ίδιο το γραφείο του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, αλλά σε διπλανό γραφείο», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση του ρ/σ, στην οποία σημειώνεται: «Δική της υπόθεση είναι, ας το πράξει αν το επιθυμεί».

Συνεχίζοντας, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Αγνοούμε επίσης εάν η ΝΔ θα επιθυμούσε να αποσιωπήσουμε την πληροφορία, που συνέλεξαν οι δημοσιογράφοι του σταθμού μας, πως αναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ για το γεγονός των πυροβολισμών. Ή εάν πιστεύει πως το να πυροβολεί ένας αστυνομικός στον αέρα, ανεξαρτήτως των συνθηκών, είναι απλά φυσιολογικό… Είναι επίσης απορίας άξιον, που η ΝΔ ζητά ουσιαστικά από τον “105,5 στο Κόκκινο” να… καταδικάσει την βία! Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό των αντιλήψεων της ΝΔ για την δημοσιογραφία είναι το γεγονός πως καταγγέλλει τον σταθμό μας ως… “ιδεοληπτικό”! Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει…».

Και καταλήγει: «Όπως και να ‘χει, ο “105,5 Στο Κόκκινο” δεν πρόκειται να παύσει να δημοσιεύει ειδήσεις, που φαίνεται να μην αρέσουν στη ΝΔ. Αντίθετα, θα συνεχίσει με μεγαλύτερη τόλμη να αναδεικνύει τα πραγματικά γεγονότα, βάσει των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, την οποία δημοσιεύει στο σύνολό της ο ρ/σ στην ιστοσελίδα του, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «μία μέρα μετά την έφοδο κουκουλοφόρων με βαριοπούλες σε γραφείο Έλληνα βουλευτή ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εκδώσει, έστω για τα μάτια του κόσμου, μία καταδικαστική ανακοίνωση. Την ίδια ώρα ούτε ο πρόεδρος της Βουλής, ούτε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν επικοινωνήσει με τον Έλληνα Βουλευτή, έστω για να ενημερωθούν για το τι συνέβη».

Keywords
Τυχαία Θέματα