Στη Θεσσαλονίκη θα έχουν ξανά το δικό τους φεγγάρι, και θα είναι διαθέσιμο… και με ήλιο

Μετά από τρία χρόνια απουσίας το «Φεγγαράκι στην Ακτή» επιστρέφει και πάλι στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες για την επανατοποθέτηση του πολύπαθου γλυπτού του Παύλου Βασιλειάδη, το οποίο τον Φεβρουάριο του 2016 άγνωστοι κατέστρεψαν και στη συνέχεια πέταξαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση δυτών για την ανέλκυσή του.

Συνεργεία άρχισαν τις απαραίτητες εργασίες που θα ολοκληρωθούν

τις επόμενες ώρες και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στις 5:30 το απόγευμα, θα γίνει η ανύψωση του γλυπτού από τη θάλασσα με αερόστατο στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς». Στην όλη επιχείρηση θα συνδράμουν βατραχάνθρωποι.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο αναφέρθηκε πέρα από την τοποθέτηση του γλυπτού και στη δωρεά του επιχειρηματία, Σταύρου Ανδρεάδη, που αναλαμβάνει τη συντήρηση δυο πάρκων, του Πάρκου των Γλυπτών και του Πάρκου της Μεσογείου.

“Ο κ. Ανδρεάδης είναι παράδειγμα ευπατρίδη πολίτη με οικονομική επιφάνεια, ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τον πλούτο του για το κοινό καλό. Υποχρέωση του δήμου είναι να ανοίγει πόρτες και παράθυρα να κάνουν δουλειές οι άλλοι” είπε ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα στάθηκε στη φύλαξη όλων των πάρκων της Νέας Παραλίας από τα φαινόμενα βανδαλισμού, κάνοντας λόγο ακόμη και για 24ωρη φύλαξη.

Ο κ. Ανδρεάδης είπε ότι «κανένας δεν είναι αμέτοχος ούτε στα καλά, ούτε στα άσχημα» και με τη δωρεά του θέλησε να δώσει το παράδειγμα προς όλους.

Για τη συντήρηση των πάρκων ο επιχειρηματίας σημείωσε πως οι χώροι αυτοί δεν πρέπει να αφεθούν στο έλεος των ανθρώπων που αυθαιρετούν και πως από την πρώτη αυτοψία παρατηρήθηκαν πολλά περιστατικά κλοπών και βανδαλισμού.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Θανάσης Παππάς, στάθηκε στη γραφειοκρατία, την οποία χαρακτήρισε «ασύλληπτου μεγέθους τόσο όσον αφορά την τοποθέτηση του γλυπτού όσο και τη συντήρηση των πάρκων».

“Γίνεται μια σημαντική παρέμβαση με τη δωρεά από τον κ. Ανδρεάδη. Με αυτό τον τρόπο θα απεμπλακούμε τη συντήρηση και θα ρίξουμε το βάρος αλλού, όπως στα φυτά και τα ηλεκτρολογικά” είπε ο αντιδήμαρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα