Σταμάτησαν οι πανηγυρισμοί για το 112 και ο ένας τα «ρίχνει» στον άλλον

Πριν καλά-καλά συμπληρωθούν δύο ημέρες από τους «γαλάζιους» πανηγυρισμούς για τη «λειτουργία» του ευρωπαϊκού αριθμού άμεσης ανάγκης 112, η πράξη απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι το μόνο ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «η επικοινωνία και όχι η ουσία».

Έτσι, σχεδόν δύο 24ωρα μετά το «πρόμο» ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το 112, το εν λόγω σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης δεν έστειλε μηνύματα στους πολίτες για την πυρκαγιά στον Υμηττό,

ενώ τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να διαχειριστούν το ζήτημα με επικοινωνιακούς όρους, ρίχνοντας ο ένας στον άλλον το «μπαλάκι» της ευθύνης.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι δεν εστάλησαν τα πολυδιαφημιζόμενα μηνύματα  του 112, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης «σήκωσε το δάχτυλο» δείχνοντας τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι η μόνη αρμόδια αρχή να χειριστεί το σύστημα – εμείς το αναπτύξαμε σε συνεργασία με τους ειδικούς. Αυτή αποφασίζει, κι αυτό είναι το σωστό, ο ειδικός πρέπει να αποφασίζει σε ποιους πρέπει να στείλει το μήνυμα, πώς πρέπει να φτάσει και ποιο είναι αυτό. Επέλεξαν να το κάνουν με πιο παραδοσιακά μέσα».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι τα μηνύματα στέλνονται σε… ακραίες καταστάσεις και στην περίπτωση του Υμηττού κρίθηκε ότι… δεν υπήρχε λόγος να πανικοβληθεί ο κόσμος. Με λίγα λόγια, για τον γ.γ Πολιτικής Προστασίας το ότι καταστράφηκε ολοσχερώς ένα σπίτι ενώ ζημιές υπέστησαν άλλα τρία, δεν ήταν αρκετός λόγος, ώστε να προειδοποιηθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Η άμεση ενημέρωση έγινε σε επίπεδο δημάρχων. Δεν χρειάστηκε να στείλουμε μήνυμα από το 112. Δεν χρειάστηκε να πανικοβάλουμε τον κόσμο. Το 112 αφορά ακραίες καταστάσεις και σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές. Δεν θα δημιουργούσαμε πανικό στον κόσμο στις 4 το πρωί. Από τη στιγμή που παρακολουθούσαμε από κοντά, πρώτα γίνονται όλα όσα πρέπει και αν για οποιοδήποτε λόγο φτάσουμε σε οριακές καταστάσεις, τότε ενεργοποιείται το 112», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα