Στα δικαστήρια Παπουτσάκη – Λαγούτης. Για ποιο λόγο και τι απεφάνθη η εισαγγελέας;

Τι συνέβη και για ποιο λόγο πήγαν στα δικαστήρια η Κατερίνα Παπουτσάκη και ο Πέτρος Λαγούτης.

Οι δύο ηθοποιοί υπήρξαν ζευγάρι και τον Νοέμβριο του 2011 μετά από βραδινή τους έξοδο είχαν ένα θερμό επεισόδιο με το φωτορεπόρτερ, Μανώλη Μαυρομουστακάκη. Ο δημοσιογράφος είχε υποβάλλει μήνυση που εκδικάστηκε στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ο συνήγορος των δύο ηθοποιών ανέφερε: «Πώς δικάζουμε τέτοιο αδίκημα; Ο μηνυτής φωτογράφισε δύο ανθρώπους στις τρεις το πρωί χωρίς να του έχουν δώσει συγκατάθεση. Ισχυρίζεται, χωρίς στοιχεία, ότι του εκλάπη φωτογραφική μηχανή. Επιτρέπεται σε φωτογραφιζόμενο να κατάσχει το φιλμ εφόσον δεν συναινεί».

Ο Μανώλης Μαυρομουστακάκης κλήθηκε να πει για ποιον λόγο βρέθηκε εκεί και φωτογράφησε τους ηθοποιούς. «Είμαι δημοσιογράφος. Με κάλεσαν να βρεθώ στο κέντρο της Αθήνας, κάπου στο Γκάζι, σε μπαρ διασκέδασης όπου θα βρίσκονταν η Παπουτσάκη με τον Λαγούτη. Βρέθηκα εκεί με άλλους συναδέλφους. Τράβηξα φωτογραφίες στα φανερά. Ο Λαγούτης ήρθε προς το μέρος μου απειλητικός. Η Παπουτσάκη καθόταν στη μηχανή και έδινε εντολές να μου πάρει το φιλμ. Εκείνος μου ζήτησε το φιλμ. Το ζευγάρι έχει κάνει επιθέσεις σε δημοσιογράφους. Η Παπουτσάκη έχει ρίξει αβγά. Για το περιστατικό τώρα, αυτός μπήκε μπροστά μου. Έκανα να φύγω και μου πήρε τη μηχανή από το χέρι και άρχισε να τη σπάει σε ένα κιγκλίδωμα. Μετά από 40 δευτερόλεπτα που την κοπανούσε έφυγε. Εγώ δέχθηκα επίθεση».

Αφού υπήρξε μία ένταση στο ακροατήριο η δίκη συνεχίστηκε με τον ρεπόρτερ να αναφέρει τι συνέβη.

Πρόεδρος: Η κυρία Παπουτσάκη, τι έκανε;

Μανώλης Μαυρομουστακάκης: Εκείνη τον παρότρυνε να πάρει το φιλμ με μπινελίκια.

Δικηγόρος: Ποια είναι η δουλειά σας;

Μανώλης Μαυρομουστακάκης: Φωτογραφίζω διάσημους. Τότε, με είχε στείλει το περιοδικό «ΟΚ». Ο κ. Νίκος Γεωργιάδης. Εγώ την Παπουτσάκη τη γνωρίζω από τις σχέσεις της, οι οποίες ταυτίζονταν με κάποια θεατρική παράσταση…

Δικηγόρος: Τον Λαγούτη; Είχε απασχολήσει κανέναν; Ξέρετε ότι εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένος με την κυρία Αλικάκη;

Μανώλης Μαυρομουστακάκης: Δεν ήταν.

Δικηγόρος: Σας είπε: «Δεν σέβεστε τα παιδιά μου να με δουν κρεμασμένο»;

Μανώλης Μαυρομουστακάκης: Όχι, ήρθε επιθετικός κατευθείαν.

Δικηγόρος: Την κυρία Παπουτσάκη την έχετε ενοχλήσει προσωπικά εσείς στο σπίτι της;

Μανώλης Μαυρομουστακάκης: Για ρεπορτάζ, όταν τα είχε με άλλον ηθοποιό, τον κ. Τζιόβα.

Στη συνέχεια κατέθεσε μία κυρία που ήταν μαζί με τους ηθοποιούς εκείνο το βράδυ. «Ήμουν στο μαγαζί. Την ώρα που ανέβαιναν τα παιδιά στο μηχανάκι ακούω την Κατερίνα να λέει “πάμε να φύγουμε”, είδαν φλας. Ο Πέτρος έλεγε “σε παρακαλώ έχω παιδιά”. Του ζήτησε το φιλμ κι άλλος τον έσπρωξε. Η Κατερίνα επέμενε να φύγουν γιατί έχει περάσει πολύ άσχημα με τους παπαράτσι και ιδίως με τον συγκεκριμένο. Εγώ είδα στη συμπλοκή να πέφτει κάτω η μηχανή».

Η εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθούν οι ηθοποιοί καθώς δεν πείστηκε ότι «υπήρχε πρόθεση ιδιοποίησης της φωτογραφικής μηχανής» και το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση, αθωώνοντάς τους.

Πηγή: Έθνος

Keywords