Σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού (video)

Μαθημένοι στην αδρεναλίνη του πρωταθλητισμού, φτιαγμένοι για να κυνηγούν πάντα τις νίκες, κάποιοι αθλητές σε ολόκληρο τον κόσμο δίνουν αυτό το διάστημα μία άλλη, πολύ πιο σκληρή και σαφώς πιο σημαντική μάχη.

Εν ενεργεία ή παλαίμαχοι αθλητές και αθλήτριες, με σημαντικές διακρίσεις, με Ολυμπιακά και παγκόσμια μετάλλια, που συνδύασαν ή συνδυάζουν την καριέρα τους με σπουδές πάνω στα ιατρικά επαγγέλματα και τώρα, την εποχή της πανδημίας, έβγαλαν τις φόρμες, έβαλαν ιατρικές στολές και αγωνίζονται απέναντι στον «αόρατο εχθρό», χέρι-χέρι με χιλιάδες ακόμη εργαζόμενους, στην πρώτη γραμμή αυτού

του ακήρυχτου πολέμου. Νοσοκομείο γίνεται το Ολυμπιακό Χωριό στο Τόκιο…

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, την Τρίτη (07/04), το «Olympic Channel» της ΔΟΕ παρουσιάζει μερικούς αθλητές και αθλήτριες απ’ όλο τον κόσμο, που δίνουν τη μάχη κατά του κορονοϊού, υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο, συχνά εκθέτοντας, όμως, και τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο.

“Many members of the Olympic community and many Olympic athletes are part of your teams. They are working in hospitals and healthcare facilities,”

-IOC President Thomas Bach

Learn about the all of the Olympic athletes currently working in healthcare: https://t.co/arwGsggkKK

Olympic Channel (@olympicchannel) April 7, 2020

Η Πάουλα Παρέτο είχε σίγουρα άλλα σχέδια για το 2020. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του τζούντο (-48κ.) στο Ρίο ετοιμαζόταν να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Τόκιο, αλλά ο κορονοϊός είχε άλλα σχέδια. Επέστρεψε στην πατρίδα της, την Αργεντινή, μετά το γκραν σλαμ του Εκατέρινμπουργκ (Ρωσία) και υποχρεώθηκε να μείνει δύο εβδομάδες σε καραντίνα.

Έκτοτε, εργάζεται ως ορθοπεδικός στο νοσοκομείο Σαν Ισίντρο, βόρεια του Μπουένος Αϊρες. «Εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας. Η αποστολή που βρίσκεται μπροστά δεν είναι πάνω από τις δυνάμεις μας. Τα βάσανα και οι κόποι μας δεν είναι πάνω από τις αντοχές μας. Όσο έχουμε πίστη στο σκοπό μας και αδάμαστη θέληση, η νίκη θα είναι μέσα μας», γράφει σε ανάρτησή της η Παρέτο, δανειζόμενη λόγια του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Communities all over the world have been coming together to thank the brave healthcare workers who are working tirelessly to keep us safe.

Today, on #WorldHealthDay, we want to echo that applause and say #ThanksHealthHeroes.

You are our true champions. #StayStrong @WHO pic.twitter.com/4WTAZbAZ3J

Olympic Channel (@olympicchannel) April 7, 2020


Η Τζόις Σόμπρουκ ήταν η τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας χόκεϊ επί χόρτου της Ολλανδίας, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και το ασημένιο στο Ρίο. Αποσύρθηκε πρόωρα από την ενεργό δράση το 2016, λόγω ενός χρόνιου τραυματισμού, και αφοσιώθηκε στις σπουδές της στην ιατρική. Η πανδημία έβαλε… στον πάγο το ξεκίνημα της ειδικότητάς της και η Σόμπρουκ εργάζεται κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή, στα επείγοντα περιστατικά. «Το πιο σημαντικό είναι να παράσχεις φροντίδα σε εκείνους που το έχουν ανάγκη», δηλώνει η 29χρονη Ολλανδή, κατά πολλούς η κορυφαία τερματοφύλακας της εποχής της στο χοκεϊ επί χόρτου.

Στο ίδιο άθλημα και στην ίδια θέση διακρίνεται και η Αυστραλή Ρέιτσελ Λιντς, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της αθλητικής της καριέρας, εργάζεται ταυτόχρονα ως νοσοκόμα στο Περθ. Αν και δουλεύει σε κλινική νευρολογικής αποκατάστασης, για ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό ή πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση, η Λιντς κλήθηκε, όπως και άλλες συνάδελφοί της, να συνδράμει στη μάχη κατά του κορονοϊού και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Η συμπατριώτισσά της Τζο Μπρίτζεν-Τζόουνς, πρωταθλήτρια του κάνοε/καγιάκ σπριντ, σταμάτησε την προετοιμασία για τη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της, μετά το Λονδίνο (είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για το Τόκιο) και επέστρεψε στη δουλειά της, ως πλήρωμα ασθενοφόρου στο Σίδνεϊ.

On today’s #WorldHealthDay, we pay tribute to the ones who fight so hard against the COVID-19 pandemic. You are our true champions. – IOC President Thomas Bach #Olympics #StayHealthy @WHO @UN pic.twitter.com/U6QgjHgkA2

Olympics (@Olympics) April 7, 2020


Η Βίκι Ράιτ από τη Σκοτία είναι νοσοκόμα και ταυτόχρονα αθλήτρια του κέρλινγκ. Τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την αθλητική της σταδιοδρομία, διεκδικώντας μία θέση για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2022, στο Πεκίνο. Το ξέσπασμα της πανδημίας τη βρήκε στον Καναδά, όπου θα συμμετείχε στο – ματαιωθέν – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επέστρεψε στην πατρίδα της και εργάζεται σε νοσοκομείο κοντά στο Φόλκερκ.

Ο Κιμ Ντέιμπελ είναι ένας αληθινός νικητής της ζωής. Γεννήθηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο (Poland’s Syndrome), στο οποίο δεν αναπτύσσονται οι θωρακικοί μύες και τα δάχτυλα στη μία πλευρά του σώματος. Η ασθένεια δεν εμπόδισε τον 27χρονο Βρετανό να γίνει πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με δύο συμμετοχές σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και να σπουδάσει ιατρική. Ο Ντέιμπελ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την ειδικότητά του στη χειρουργική, αλλά μετά την οριστική αναβολή των Αγώνων του Τόκιο, επιβλέπει ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, στο νοσοκομείο Γουίτινγκτον του Λονδίνου.

I’m not sure when the plane is taking off, but I’m so excited to be officially named on the Australian Olympic Team for the Tokyo Olympics!! #Tokyo2020 #Tokyo2021 #Olympics pic.twitter.com/Hbt0o4ERRh

— Jo Brigden-Jones OLY (@JoBrigdenJones) March 27, 2020


«Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ και χαίρομαι που είμαι σε θέση να το κάνω. Ένα από τα πράγματα που δυσκολεύουν πολύ τους ανθρώπους, είναι αυτή η αίσθηση αδυναμίας, όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Είμαι τυχερός, γιατί έχω τις ικανότητες να βοηθήσω στην καταπολέμηση αυτού που συμβαίνει και αυτό είναι κάτι θετικό που κρατάω», δηλώνει ο Ντέιμπελ.

Σε μία εποχή που η δημοτικότητα του γυναικείου ποδοσφαίρου ανεβαίνει συνεχώς, η Σίλβια Μεσέγκουερ επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο. Η υπαρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης αποφάσισε πέρυσι να σταματήσει από την εθνική Ισπανίας, καθώς ήθελε να αφοσιωθεί στο τελευταίο έτος των σπουδών της στην ιατρική. Αν και ακόμη δεν έχει πάρει το πτυχίο της, η τραγωδία που βιώνει η χώρα της την οδήγησε να δηλώσει εθελόντρια στο προσωρινό νοσοκομείο που έχει στηθεί λόγω κορονοϊού, σε εκθεσιακό κέντρο της Μαδρίτης. «Βλέποντας την κατάσταση που ζούμε, νομίζω πως ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό», δήλωσε η 31χρονη χαφ.

Olympian @JoBrigdenJones will join the frontline fighting coronavirus today, as she returns to her job as a paramedic

The Aussie kayaker planned to retire after Tokyo and was in the final stages of preparation when the Games were called off last week. #COVID19Aus #Olympics pic.twitter.com/t0J3WAxDKf

ABC Grandstand (@abcgrandstand) March 29, 2020


Η Χέιλι Γουικενχάιζερ θεωρείται μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών στο γυναικείο χόκεϊ επί πάγου. Με τέσσερα χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο σε πέντε Ολυμπιακές συμμετοχές και με επτά παγκόσμιους τίτλους, η 42χρονη σήμερα Καναδή εργάζεται στο τμήμα ανάπτυξης παικτών των Τορόντο Μέιπλ Λιφς (NHL), είναι μέλος της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ και ταυτόχρονα σπουδάζει ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι, ενώ παράλληλα ξεκίνησε από τον Ιανουάριο να βοηθάει ασθενείς στα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε διάφορα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής του Τορόντο.

“t is time to make a difference in a different way and I will now play my part in a much bigger team,” – Scottish Champ @VickyWright14, on her return to @NHSForthValley front line.

Read more about oursporting hero herehttps://t.co/5HlgSZgppW#curling #Coronavid19 pic.twitter.com/9vlBFCqS6w

— British Curling (@BritishCurling) March 23, 2020


Για τη Γιάνα Πίτμαν, τέλος, η ιατρική είναι η τρίτη διαφορετική καριέρα της. Η δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου στα 400μ. εμπόδια και 5η στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, αφού ταλαιπωρήθηκε από διαδοχικούς τραυματισμούς, «γύρισε» στο μπόμπσλεϊ και είναι η μοναδική Αυστραλή που έχει συμμετάσχει, τόσο σε Θερινούς όσο και σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (το 2014 στο Σότσι). Παράλληλα, σπούδασε ιατρική, πήρε το πτυχίο της και από τον περασμένο Ιανουάριο ξεκίνησε να ασκεί το επάγγελμα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο πήραν αναβολή για το καλοκαίρι του 2021. Την ίδια ώρα, υπάρχουν και προσωπικότητες του αθλητισμού – κυρίως ποδοσφαιριστές – που «έσπασαν» την καραντίνα και επικρίθηκαν.

Όπως έγινε γνωστό, στο Τόκιο το Ολυμπιακό χωριό θα γίνει νοσοκομείο, με βάση απόφασης της ιαπωνικής κυβέρνησης:

Tokyo Olympics Athletes Village could be used as coronavirus hospital https://t.co/A1ysBwE7ld via @MailSportm

— pcase (@paulinemcase) April 6, 2020

assignment @ Tokyo #(COVID-19)
“The under-construction Athletes Village for the Tokyo Olympics could be used as a temporary hospital for coronavirus patients.” pic.twitter.com/BOquRwItEl

— Masaru Goto (@MasaruGoto) April 4, 2020

“I’m lucky to have the skill-set to help fight what is going on and that is a positive that I’m taking” @BritishParaTT star @KimDaybell is working full time in hospital to help COVID-19 patients: https://t.co/77KfRlgiSd…against-covid-19/ @ParalympicsGB @uk_sport #hero pic.twitter.com/vYS40qbtp6

— British Para TT (@BritishParaTT) March 26, 2020

@meseguer15, estudiante de medicina, se ha ofrecido voluntaria para ayudar en el hospital de campaña del IFEMA

”Cualquier cosa que podamos aportar es importante”

https://t.co/10MfeCOyac

#AúpaAtleti
#YoMeQuedoEnCasa pic.twitter.com/yoeDP6AZFL

— At. Madrid Femenino (@AtletiFemenino) March 25, 2020

Ok @JustinTrudeau, @VancityReynolds @ArleneDickinson @Marner93 @91Tavares @paulbrandt @brendanshanahan @jannarden you’re up! #PlanktheCurve #StayHome https://t.co/ceEbVt4Osz pic.twitter.com/uEYTQBmBdj

— Hayley Wickenheiser (@wick_22) March 23, 2020

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Message from my family to yours. Stay at home for me and I will go to work for you! #flatteningthecurve #socialdistancing #covid19 #doctor #mum

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jana Pittman (@janapittman400) στις 26 Μάρ, 2020 στις 9:47 μμ PDT

Not many years ago, @JoyceSombroek was widely regarded as the finest goalkeeper in women’s international hockey.

Now, the former shot-stopper finds herself on the front line of a global health crisis, playing a key role in fight against the #Covid_19 pandemic. @oranjehockey

— International Hockey Federation (@FIH_Hockey) March 30, 2020

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“Somos duenos de nuestro destino, la tarea que se nos ha impuesto no es superior a nuestras fuerzas, sus acometidas no estan por encima de lo que soy capaz de soportar. Mientras tengamos Fe en nuestra causa y una indeclinable voluntad de vencer, la victoria estara a nuestro alcance”. Churchill. Me parecio muy adecuada para el momento que estamos viviendo, por eso se los comparto y tambien me lo recuerdo hoy por dos cosas: ?? Por un lado es oficial que los Juegos Olimpicos se postergan, decicion muy adecuada tomando la salud de todos como el unico foco a concentrarnos. ?? Por otro lado, ya cumplida mi cuarentena, vuelvo a trabajar de lo que elegi, y de lo que volveria a elegir siempre ?? . Si bien los medicos traumatologos no estamos hoy en el frente de batalla directo, somos igual parte del equipo de salud que enfrenta antes que nadie a esta pandemia y que ayudaremos a donde sea necesario. ???? A la batalla una vez mas, algunos desde su casa, nosotros en un hospital, pero siempre unidos en equipo por la misma causa. Nosotros podemos! ???????? #HayEquipo ?? #QuedateEnCasa ?? #pandemia ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pau Pareto ???? (@paupareto) στις 25 Μάρ, 2020 στις 3:06 πμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

With the announcement that Tokyo Olympics will now be in 2021 I can take comfort in that fact that right now the only place I need to be is at the hospital! I’m so proud and thankful to all the health care workers who are helping fight Covid19. #stayhomestaysafe

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη rachlynch (@rachlynch) στις 24 Μάρ, 2020 στις 6:42 μμ PDT

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού (video) - altsantiri

Keywords
video, ολυμπιακοί αγώνες, ριο 2016, ολυμπιακος, olympic, channel, δοε, community, working, president, https, κορονοϊός, ρωσία, world, today, echo, twitter, Χόκεϊ, δραση, λιντς, σπριντ, συμμετοχή, pay, fight, olympics, μύες, team, tokyo, χαφ, join, fighting, job, games, abc, nhl, time, play, front, hero, αθηνα, καλοκαιρι, village, lucky, star, full, instagram, home, global, health, key, nos, victoria, dos, esta, sea, mas, casa, nosotros, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, Λιμάνι του Σίδνεϊ, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, θερινη ωρα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εσπα 2021, instagram, βικι, αδρεναλινη, αργεντινη, δοε, δουλεια, εγκεφαλικο, εθνικη, ιατρικη, καριερα, λονδινο, ωρα, abc, games, lucky, olympic, star, time, village, αγωνες, απε, αφορμη, εβδομαδες, βορεια, βρισκεται, γινει, γινεται, δαχτυλα, διαστημα, εγινε, ενεργεια, επαγγελματα, εποχη, επτα, ετος, ζωης, ιδια, ιδιο, θετικο, λογια, λιντς, μοιρα, μπορεις, νικη, νοσοκομεια, ξεκινημα, παντα, ολυμπιακη, πεκινο, πιστη, πτυχιο, ριο, σιγουρα, συμμετοχή, σπριντ, σχεδια, τζουντο, τμημα, τοκιο, τοροντο, τριτη, χερι, χαφ, health, casa, channel, community, dos, echo, esta, fight, fighting, front, full, global, hero, home, join, https, χωρα, ιατρικα, job, key, mas, μεινει, μπροστα, μύες, nosotros, nos, νοσοκομειο, olympics, pay, play, president, set, team, τυχερος, today, tokyo, υγειας, victoria, world, working, ξεκινησε, sea
Τυχαία Θέματα