Σκληρή κριτική της Καθημερινής σε Κυριάκο για τη «συνιστώσα του ΛΑΟΣ»

Αντιμέτωπος με τις επικρίσεις ακόμα και της «Καθημερινής» βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο η εφημερίδα προειδοποιεί για τον αντιπρόεδρό του, Άδωνη Γεωργιάδη.

Αναλυτικότερα, το άρθρο της εν λόγω εφημερίδας, αναφέρεται στη συμπόρευση του Άδωνη Γεωργιάδη με τον ακροδεξιό ραββίνο Μορντεχάι Φριζή, ενώ γίνεται λόγος για «κακοφωνίες» και «συνιστώσες του ΛΑΟΣ» στο εσωτερικό της ΝΔ.

Στο άρθρο σημειώνεται χαρακτηριστικά πως «παραμένει ανοικτό το θέμα της παρεμβάσεως του αντιπροέδρου

της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη, που είχε χαρακτηρίσει αρχικώς τον παραληρηματικό ραββίνο ‘απλά άψογο’ για να αποσύρει το σχόλιό του μετά την τοποθέτηση της ισραηλινής πρεσβείας. Δεν έχει καμία σημασία εάν ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ενήργησε καθ’ ον τρόπον ενήργησε διότι προσδοκούσε, διά τεχνάσματος, να αναιρέσει την έντονη αντίδραση του ΚΙΣ στην απόφαση του τότε προέδρου της Κεντροδεξιάς κ. Αντώνη Σαμαρά να εντάξει στη συντηρητική παράταξη τη συνιστώσα του ΛΑΟΣ. Ούτε έχει σημασία εάν ο κ. Γεωργιάδης ‘αξιοποίησε’ την τοποθέτηση του ραββίνου για να επιφέρει νέο ‘πλήγμα’ στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο αρθρογράφος μάλιστα προσθέτει πως και οι δύο παραπάνω εκδοχές «εκφράζουν μια αφελή αντίληψη περί πολιτικής, και ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι ότι ‘πλήγματα’ της μορφής αυτής ενδέχεται να καταστήσουν τελικώς ‘άτρωτο’ τον κ. Τσίπρα».

«Οι αυτόκλητοι διαμορφωτές της “πατριωτικής” φυσιογνωμίας της Ν.Δ. απλώς δημιουργούν κακοφωνία», καταλήγει το άρθρο της «Καθημερινής».

Αναλυτικά το κείμενο:

Keywords
Τυχαία Θέματα