Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις: «Κούρεμα» δανείων 92% στα Χανιά και 77% στο Βόλο

Πολύ σημαντικές αποφάσεις με «κούρεμα» οφειλών υπερχρεωμένων δανειοληπτών έως και 92% εξέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες τα Ειρηνοδικεία Βόλου και Χανίων. Πρόκειται για τρεις περιπτώσεις, που μπορούν να δείξουν τον δρόμο και σε άλλες…

Στην 1η περίπτωση το Ειρηνοδικείο του Βόλου ρύθμισε τις οφειλές μιας 48χρονης, αποφασίζοντας «κούρεμα» των οφειλών της σε ποσοστό 77%. Έναντι συνολικής οφειλής 391.920 ευρώ, η συγκεκριμένη γυναίκα καλείται πλέον να πληρώσει στην τράπεζα 90.685 ευρώ.

Η 2η υπόθεση

αφορά ζευγάρι οφειλετών εκ των οποίων η σύζυγος είναι άνεργη από το 2008. Σ’ αυτή την περίπτωση το Ειρηνοδικείο Βόλου επέβαλε κούρεμα και ρύθμισε τις οφειλές του προς την τράπεζα.

Θέμα φιλοξενεί και η εφημερίδα «Τα Νέα», που αναφέρει ότι με τη ρύθμιση του δικαστηρίου το ζευγάρι θα πρέπει να πληρώσει 2.940 ευρώ. Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα συνδυαστεί και με τη διάταξη προστασίας της πρώτης του κατοικίας, για την οποία θα καταβάλει το ζευγάρι και το ποσό των 35.175 ευρώ για την προστασία της σε χρονικό διάστημα 20 ετών.

Στην τρίτη περίπτωση, το Ειρηνοδικείο Χανίων δικαίωσε υπερχρεωμένο δανειολήπτη, ο οποίος πέτυχε όχι μόνο ρύθμιση του χρέους του, αλλά και «κούρεμα» κατά 92%. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για οφειλέτη με χρέος 23.191,40 ευρώ σε τράπεζα και του οποίου το δικαστήριο των Χανίων, κούρεψε το χρέος, κατά 92%, δηλαδή από τις 25.135,40 ευρώ, θα πληρώσει μόνο 1.944 ευρώ και αυτό σε 36 δόσεις, των 54 ευρώ, εκάστη.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κυρία Ιωάννα Μελάκη: «Με την απόφαση που εξέδωσε, το Ειρηνοδικείο των Χανίων, παρά τους ισχυρισμούς και τις ενστάσεις της μοναδικής πιστώτριας Τράπεζας. αποφάσισε: Να ρυθμίσει τα χρέη του δανειολήπτη, με μηνιαίες καταβολές ,για μία τριετία των 54 ευρώ».

Πηγή: Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις: «Κούρεμα» δανείων 92% στα Χανιά και 77% στο Βόλο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα