«Σφυρίζει» ο Αυστριακός Ντράχτα στο ντέρμπι – Έτοιμος ο Άλτμαν από το… 2019

Αυστριακός θα είναι ο διαιτητής του αθηναϊκού ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, που θα γίνει το Σάββατο (3/11) στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ όρισε τον 41χρονο Ολιβερ Ντράχτα,

ο οποίος είναι διεθνής από το 2010 και μάλιστα έχει «σφυρίξει» μία φορά ευρωπαϊκό αγώνα των «πράσινων», στις 25/8/2016 με τη Μπρόντμπι στα Δανία (1-1), για τα προκριματικά του Europa League. Στους «πράσινους» δυσάρεστα είναι τα νέα όσον αφορά στην ενσωμάτωση του Ομρι Αλτμαν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς η επιστροφή στην ενεργό δράση δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από το Γενάρη του 2019…

Σχετικά με τους διαιτητές, ο Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο Θανάσης Τζήλος από τη Λάρισα το ματς το ντέρμπι κορυφής του Περιστερίου, μεταξύ του Ατρομήτου και του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής της Super League:

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/11

16:00 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
Διαιτητής : Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί : Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κούλα (Ξάνθης)
4ος Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

17:15 Πανιώνιος-Παναιτωλικός
Διαιτητής : Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί : Νικολαϊδης (Μακεδονίας), Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)
4ος Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)

19:00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Διαιτητής : Ντράχτα (Αυστρία)
Βοηθοί : Κουρ (Αυστρία), Ρότμαν (Αυστρία)
4ος Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

19:30 Λεβαδειακός-ΑΕΛ
Διαιτητής : Κουμπαράκης (Θράκης)
Βοηθοί : Ακρίβος (Αθηνών), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/11

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία
Διαιτητής : Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί : Χατζηνάκος (Δράμας), Τζιότζιος (Θράκης)
4ος Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας)

19:00 Αρης-Ολυμπιακός
Διαιτητής : Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί : Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
4ος Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)

19:30 ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης
Διαιτητής : Φωτιάς (Πέλλας)
Βοηθοί : Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)
4ος Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/11

19:30 Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη
Διαιτητής : Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί : Νικολακάκης (Ηρακλείου), Δίπλαρης (Καρδίτσας)
4ος Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

****
Όπως είπαμε τα νέα είναι δυσάρεστα στον Παναθηναϊκό για τον Ομρί Άλτμαν. Ο 25χρονος Ισραηλινός μεσοεπιθετικός βρίσκεται εδώ οκτώ μήνες σε πορεία αποκατάστασης μετά τη ρήξη χιαστού που υπέστη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στις 4 του Μάρτη και θα μπορεί να βοηθήσει από το… 2019.

Ο Αλτμαν είχε μεταβεί στο Ισραήλ για την επέμβαση αποκατάστασης του προβλήματός του, εξαιτίας της εμπιστοσύνης που είχε στον συμπατριώτη ιατρό Γκάι Μοράγκ. Πέντε μήνες αργότερα διαπιστώθηκε, ωστόσο, ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη πρόοδος εξαιτίας μειωμένης κινητικότητας της άρθρωσης του γονάτου («υπερτροφικός ουλώδης ιστό στην περιοχή όπου είχε τοποθετηθεί το μόσχευμα» ήταν το αποτέλεσμα της μαγνητικής που είχε βγάλει τον Αύγουστο).

Ο Αλτμαν μετέβη εκ νέου στο Ισραήλ και τον ιατρό όπου είχε κάνει την εγχείριση πέντε μήνες νωρίτερα και υποβλήθηκε σε καθαρισμό του διακονδυλίου διαστήματος και του μοσχεύματος. Ο Γιώργος Δώνης περίμενε («πως και πως») να τεθεί στη διάθεσή του ο Αλτμαν το ταλέντο του οποίου εκτιμά ιδιαίτερα, αρχικά στα μέσα του Σεπτέμβρη και εν συνεχεία στα τέλη του Νοέμβρη, πλην όμως οι τελευταίες πληροφορίες από την πορεία της αποθεραπείας του αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να είναι έτοιμος πριν από τον Γενάρη του 2019, δέκα μήνες δηλαδή μετά την επέμβαση στο χιαστό του δεξιού του ποδιού…

Ουζουνίδης: Ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όποιες κι αν είναι οι συνθήκες

Σημείο αναφοράς του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο προπονητής της Ενωσης βρισκόταν στον… αντίθετο πάγκο πριν από έξι μήνες και ήταν αυτός που κράτησε «όρθιο» τον Παναθηναϊκό στην πιο δύσκολη συγκυρία της ιστορίας του.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, όπως επισήμανε κι ο ίδιος στις καθιερωμένες δηλώσεις του στη NOVA: «Για μένα δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερο. Έχω αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και τον έχω υπηρετήσει ως προπονητής. Έχω τεράστιο σεβασμό για τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλο κλαμπ, έκανα από την πλευρά μου ό,τι καλύτερο μπορούσα στο διάστημα που ήμουν εκεί. Είμαι χαρούμενος που βλέπω αυτά τα παιδιά να εξελίσσονται, αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα, όμως είμαι προπονητής της ΑΕΚ και θέλω πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Όσον αφορά τους νέους σε ηλικία παίκτες του Παναθηναϊκού, είπε: «Κάθε προπονητής έχει το δικό του σκεπτικό. Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει αρκετές φορές σχηματισμό. Είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, που τους ξέρω, όμως δεν μπορώ να πω ότι είναι νεανική ομάδα. Δεν μπορεί να είναι νέος ο Χατζηγιοβάνης που είναι η τρίτη του σεζόν ή ο Μπουζούκης που ήταν πέρυσι στην ομάδα. Έχει τον Κουρμπέλη, τον Ινσούα, τον Κουλιμπαλί, τον Γιόχανσον, τον Μουνιέ, οι οποίοι έχουν εμπειρίες. Περιμένω δύσκολο παιχνίδι. Μπορεί να φάνηκαν πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι του απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως περιμένω να βγάλουν αντίδραση με την βοήθεια του κόσμου και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά γι΄αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι, όποιες και αν είναι οι συνθήκες».

Επίσης, ο 50χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στο ντεμπούτο των νέων της ΑΕΚ στο ματς κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρισας: «Είναι παιδιά που, με εξαίρεση τον Σαρδέλη, δουλεύουν μαζί μας και ξέρουν τι ζητάει ο προπονητής. Θέλουν μεγαλύτερη βοήθεια από εμάς και αυτό γίνεται, καθώς μετά τις προπονήσεις δουλεύουν έξτρα. Πρέπει να έχουν το κεφάλι χαμηλά, να δουλεύουν περισσότερο, η νοοτροπία που έχουμε στη χώρα μας είναι επικίνδυνη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να εξελιχθούν αυτά τα παιδιά. Είναι καλύτερο να ξοδέψεις λιγότερα εκατομμύρια και να εξελίξεις αυτά τα νέα παιδιά, από το να ξοδεύεις πολλά χρήματα».

Τέλος, για τη νίκη 4-0 επί του Αρη την προηγούμενη αγωνιστική, υπογράμμισε: «Τα θετικά τα κρατάς και κοιτάς να βελτιωθείς. Τα αρνητικά είναι αυτά που θέλουμε να βελτιώσουμε. Κερδίσαμε 4-0, αλλά δεν έφυγα “γεμάτος” από το γήπεδο. Περίμενα καλύτερη εικόνα. Μπορώ να δικαιολογήσω τα παιδιά εξαιτίας της άδειας κερκίδας, αλλά πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Όταν παίζεις στο γήπεδό σου, θέλεις να έχεις την υπεροχή. Εμείς αφήσαμε την υπεροχή στον Άρη. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε βελτίωση και με την ποιότητα των παικτών μας, κάναμε τη διαφορά. Όμως δεν πρέπει να μείνουμε στο σκορ, αλλά να δούμε τις αδυναμίες που είχαμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα