Σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλλουν χίλιες Νορβηγίδες καλλιτέχνιδες

Χιλιάδες Νοργηγές μουσικοί και τραγουδίστριες καταγγέλλουν βιασμούς, επιθέσεις και παρενόχληση σε άρθρα που δημοσιεύονται την Πέμπτη στον Τύπο της χώρας.

Δείτε επίσης: Σχεδόν 2.000 Σουηδές μουσικοί καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης

«Η ντροπή και το αίσθημα ενοχής πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν: σ’ αυτούς που επιδίδονται σε παρενόχληση και σ’ αυτούς που τους προστατεύουν», διακηρύσσουν 295 τραγουδίστριες σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Aftenposten.

Σε μια χωριστή έκκληση, 706 γυναίκες μουσικοί υπογραμμίζουν ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύει κανείς ότι το περιβάλλον της μουσικής είναι καλύτερο εδώ, ακόμη και στη ‘χώρα με τους πιο ισότιμους πολίτες στον κόσμο’».

Η Νορβηγία είναι η δεύτερη στον κόσμο χώρα με κριτήριο την ισότητα μεταξύ των πολιτών της, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που λαμβάνει κυρίως υπόψη τις μισθολογικές ανισότητες και τη θέση των γυναικών στην πολιτική και την οικονομία.

Οι βόρειες χώρες μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις του καταλόγου, με πρώτη την Ισλανδία, τρίτη τη Φινλανδία και πέμπτη τη Σουηδία.

Δίπλα από τα άρθρα, η Aftenposten δημοσιεύει πολλές ανώνυμες μαρτυρίες γυναικών καλλιτεχνών που αφηγούνται βιαιότητες, πιέσεις και ταπεινώσεις σεξουαλικού χαρακτήρα τις οποίες έχουν υποστεί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα